Polonyalı Üretici ile Mahkemelik Olmuştu: Avrupa Birliği Mahkemesinden 'Audi Logosu' Kararı

Alman otomobil devi Audi'nin Polonyalı bir üretici firmaya logo hırsızlığı nedeniyle açtığı dava sonlandı. Avrupa Adalet Divanı, Audi'nin izni olmadan logosunun aynısı yada benzerinin kullanılamayacağına hükmetti.

Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek hukuk merci konumunda bulunan Avrupa Adalet Divanı, Alman otomobil üreticisi Audi'nin amblem ve logosunun yan sanayi parçalarda kullanımına ilişkin kararını açıkladı.

Mahkeme, bir otomobil üreticisinin sahip olduğu ticari markanın aynı veya benzeri bir logonun yedek parçalarda kullanımını engelleyebileceğine karar verdi.

Kararda, bir yedek parça imalatçısının ürünlerini markaya ait amblemi takmaya uygun biçimde tasarlamasının da önlenebileceği belirtildi. Böylece mahkeme, Audi logosuna benzer bir şeklin firmanın izni olmadan kullanılmasının ticari marka yasasını ihlal edeceğine hükmetmiş oldu.

Polonya'da bir yedek parça üreticisi, eski Audi modellerine uyarlanmış radyatör ızgaraları satıyordu. Bu radyatör ızgaraları, Audi'nin birbirine geçmiş dört halkalı logosu biçiminde oyulmuş bir alanı içeriyordu.

Bu tasarıma itiraz eden Audi, Polonya'da hukuki süreç başlatmıştı. Polonya'daki mahkeme ise dosyayı Avrupa Adalet Divanına taşımıştı.

İlginizi çekebilir 👇

Fiat Egea Fiyat Listesi Ocak 2024: Fiat Egea Sedan, Cross, Wagon ve Hatchback Güncel Fiyatlar
Hyundai Fiyat Listesi Ocak 2024: Hyundai i10, i20, Bayon, Kona, Elantra, Tucson ve Santa Fe Güncel Fiyatlar
Yabancıdan Yabancıya Satılan Araçların Düşük Fiyatları Sosyal Medyanın Gündeminde

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
25.01.2024

bu işte GQ kendi kaşındı. japonlardan devam edecektiniz mis gibi. EU da avrupa menşeili araca logolu ızgara sattırırlar mı adama? aziz vefanın dediği gibi kentakide tavuk sattırırlar mı adama?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ