Polislikten İhraç Edilmişti: Gülistan Doku Davasında Yakalama Kararı

649 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun Rus uyruklu erkek arkadaşı Zainal Abarakov'un, polislikten ihraç edilen üvey babası Engin Yücel hakkında 'yakalama' kararı çıkarıldı. 

Fotoğraf: Elif Tuna / csgorselarsiv.org

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun Tunceli'de kaybolmasının üzerinden 649 gün geçti. 

Doku’nun kaybolmasına dair başlatılan soruşturma devam ederken dosyadaki baş şüpheli Zainal Abarakov ve polis olan üvey babası Engin Yücel hala serbest. 

Soruşturma sırasında Doku’ya ait  “gizli kalması gereken kişiye özel bilgileri sosyal medya üzerinden ifşa ettiği gerekçesiyle” hakkında soruşturma başlatılan Engin Yücel’in yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Tunceli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Şüpheli Engin Yücel duruşmaya katılmazken, Gülistan Doku’nun avukatları Ali Çimen ve Fatma Kalsen duruşmada hazır bulundu. 

4 duruşmadır mahkemeye gelmeyen Engin Yücel hakkında mahkeme yakalama kararı çıkardı. 

Evrensel'de yer alan habere göre Avukat Ali Çimen, duruşma sonrası yaptığı açıklamada Engin Yücel’in kamu görevlisi sıfatıyla Doku’nun kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde ele geçirdiğini belirterek, “Bu dosya Gülistan’ın kişisel verilerinin hukuka aykırı bir şekilde ele geçirilmesi hakkında açılan bir dosya idi. Bu soruşturma kapsamında Yücel’in memuriyet görevine son verilmişti. Bu davanın 4 duruşması yapıldı. Yücel, duruşmalara ısrarla gelmedi. Kaçtı da diyebiliriz. Bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkarıldı” dedi.

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku 5 Ocak 2020’de, Zaynal Abarakov ile tartıştıktan sonra bir minibüse bindiği anlar mobese kameralarına takıldı. Ancak o günden sonra Gülistan'dan bir daha haber alınamadı. Gülistan için ailesi, 6 Ocak'ta kayıp başvurusunda bulundu ve en son birlikte görüldüğü Rus asıllı Zainal Abarakov'un bu olayda baş şüpheli olduğunu iddia ederek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü'nden geçen bir başka aracın kamera görüntüsünde, Gülistan'a ait olduğu öne sürülen köprü korkulukları ve bariyerler arasında otururken tespit edilen bir görüntü basına yansıdı ve Gülistan'ın intihar etmiş olabileceği şüpheleri üzerinde duruldu. AFAD ve Jandarma ekipleri tarafından suda arama çalışmaları başlatıldı. Baraj gölünde farklı tarihlerde birçok arama yapıldı. Ancak bir ize rastlanmadı. 

İstanbul Adalet Komisyonu'na kayıtlı Ulusal Kriminal'in 2020 Temmuz ayında tamamladığı bilirkişi raporuna göre Gülistan'ın atladığı iddia edilen Dinar Köprüsü altındaki suda söz konusu gün ve saatte 'yüksekten düşmeye bağlı bir hareketlilik olmadığı' tespit edildi. 

Soruşturma devam ederken Gülistan'ın kaybolduğu tarihte Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Birimi polislerinden biri olan ve Doku dosyasında da yer alan Abarakov’un üvey babası Engin Yücel, dosyada yer alan bazı belgeleri basınla paylaştığı için 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve bu suçu kamu görevlisi sıfatıyla yapmak gerekçesiyle' açığa alındı ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında kamu davası açıldı. Ardından Engin Yücel, 2018'de bazı sosyal medya paylaşımları öne sürülerek İçişleri Bakanlığı'nca polislikten ihraç edildi.

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
YORUMLAR
15.10.2021

iki yıl oldu beya harbiden nerde bu kız vallahi yazık günah ailesine

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ