Polislerin Üzerinde Dikkat Çeken Kırmızı Lekeler: Suudi Başkonsolosluk Konutundaki Delil Arama Tamamlandı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Türk polisinin Suudi Başkonsolosluğu'nda yaptığı incelemeler tamamlandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin torbalarca delille mekandan ayrıldığı objektiflere yansıdı. 

Ertelenen arama işlemleri dün akşam saatlerinde başlamıştı.

Ertelenmişti: Suudi Arabistan Konsolosluk Konutunda Arama Yapılıyor

Başkonsolosluk binası ve bahçesinde incelemelerde bulunan ekipler, delil arama çalışmalarını gün ağarana kadar sürdürdüler.

İkinci kez yapılan aramada konsolosluğa ait araçların da tek tek arandığı öğrenildi.

Ekipteki bir polisin üzerindeki kıyafette bulunan kırmızı lekeler dikkat çekti.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, ilk olarak kan olarak değerlendirilen lekelerin, incelemelerde kullanılan kimyasal maddelerden kaynaklandığı öğrenildi.

Konsolosluk'ta yapılan aramalarda çok sayıda delil elde edildiği görüldü.

Toplanan deliller özel poşetlere ve kutulara konularak olay yeri inceleme aracına yüklendi.

Öte yandan 'Luminol' ile DNA izi arandı.

Fotoğraf: Arşiv

Çalışmalar kapsamında konutun içinde detaylı arama yapan ekipler, DNA izi aramak için 'Luminol' adı verilen yöntemi kullandı. Kimyasal madde yardımıyla bina içerisinde çok sayıda DNA hücre örneğinin toplandığı belirtildi.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
18.10.2018

Sonra diyorlar ki var efendim neden dizi izlemiyorsun. Memleketteki haber bültenlerini film yapsan yeter.

18.10.2018

Okuduğum anladığım kadarıyla bu gazeteci resmen ingiltere ve abd tarafından bahanelerle Türkiye de ki konsolosluğa yönlendirilmiş. Göstere göstere resmen bu adamı konsoloslukta katletmişler. Failleri bile medyaya düştü resmen havalimanı giriş görüntüleri otel görüntüleri va mevcut. Hepsi Suudi kralın adamları buraya kadar tamam. Olayın iğrençliğini bir kenara bırakıp baktığımda. Bunu neden Türkiye de göstere göstere yaptılar ? Faillerin ortaya çıkacağı belli, kameralar vs vs dahası konsolosluk hertürlü bu cinayet ortaya çıkıcak. Adamlar resmen biz yaptık dercesine bir cinayet işliyor. Sonrasında adli tıpçıları, temizlik elemanları vs giriyor devreye. Ki bu olay hiç duyulmayacak şekillerde de yapılabilecekken neden duyulması görülmesi ve bilinmesi istendi ? Neden bizim ülkemiz tercih edildi hala çözemedim ...

18.10.2018

iki ihtimal daha var. Suudiler ya gerçekten bu kadar salaklar yada umurlarında değil.

Pasif Kullanıcı
18.10.2018

Türkiye'nin uyguladığı stratejiyi Erdoğan mı düşündü başka birisi mi düşündü bilmiyorum ama 50 yıl sonra strateji kitaplarında okutulacak mükemmellikte bir plan. Olay çıktığı anda sessiz kaldılar, olayı Türkiye - Suud gerginliğine çevirmediler ve Suudilere boş alan bıraktılar, Suudilerin hata yapmalarını beklediler, beklenen hatalar gelince dış basına bilgi servis ederek Batı - Suud gerginliği çıkmasını sağladılar, en sonunda Suudiler Türkiye'den yardım istemek zorunda kaldı ve Türkiye olayın hiçbir yerinde yer almadan konudan sıyrıldı.

18.10.2018

Evet. Mükemmel strateji üretiyor hükumet. Brunson meselesinde de acayip bir strateji izlediler. Bugüne kadar hep mükemmel stratejiler ürettiler zaten. Kesin 50 yıl sonra bir yerlerde ders olarak okutulacak bugünler...

TÜM YORUMLARI OKU (11)