Bianet'te yer alan habere göre, Hüseyin Ali Kudret, arkadaşlarıyla kafede otururken polisler kafeye girip kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Polis, Kudret ve arkadaşının da kimliklerini kontrol edip çantasını aradı. Daha sonra üstünü aramak istedi. Kudret ve arkadaşı duruma karşı çıktı. O tarihte 22 yaşında olan Hüseyin Ali Kudret, üst aramasının hukuka uygun olmadığını, bunun taciz olduğunu ve üzerinin aranmasını istemediğini dile getirdi. Ancak polis aramayı zorla gerçekleştirdi.
Bu sırada arkadaşının polislerle tartışması nedeniyle her ikisi de zor kullanılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınma sırasında Hüseyin Ali Kudret saçından çekilerek, sürüklendi. Bu durumu karakoldaki ifadesinde anlatmasına rağmen ifade tutanağına yazılmadı. Beş saat gözaltında tutuldu.
Kafenin güvenlik kamerası kayıtları incelenmek üzere önce Ankara, sonra Adana kriminal polis laboratuvarlarına gönderilmesine rağmen, her iki laboratuvar da verdiği cevapta yeterli personel bulunmaması nedeniyle incelemenin yapılamadığını belirterek, delili incelemeden iade etti.
Başsavcılık da kamera kayıtları üzerinde tespit yapılamadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
En basit haklarda bile anayasa mahkemesine kadar gitmezsen bi sikimi alamazsın gibi bir sonuç da var ortada.
Birkaç hafta önce elimde köpekle kaldırımda yürürken karşıdan gelen iki askerden biri önce bana sert bir omuz attı. Kibarca ne yapıyorsunuz falan diyince üstüme üstüme geliyorsun falan dedi ki kaldırım genişti ve gayet yanından geçip gidecektim. Bir de bana "kibarca konuşmasaydın dayak yerdin" falan diyor. Bu kolluk görevlileri vatandaşı koruması gerekirken vatandaşı sindirmeye çalışıyorlar. Biz de haklarımız nedir bilmiyoruz malesef.
Vücut dokunulmazlığı anayasal bir haktır bugün basit bir elle temas hali bile cinsel saldırı olarak kabul edilip 5 yıldan başlamakta, çocuk olması halinde bu ceza 8 yıldan başlamaktadır. Devlet vatandaşın vücut dokunulmazlığını korumakla görevlidir (pek koruyamasa da). Hal böyleyken sırf polis diye kişinin mahrem bölgelerini sınirsız elleme hakkı tanınması hukuken mümkün değildir. Karar doğrudur. Makul suç şüphesi olmadan keyfi bir şekilde polis önüne gelene dokunamaz !