Polise 'Senin Ederin Kaç Para?' Diyerek Hakaret Eden Yarbay İçin Üç Yıla Kadar Hapis İstemi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan şehirlerarası yolculuk yasağını denetlemek üzere uygulama yapan polis ekiplerine hakaret eden Yarbay M.M. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 31 Mart günü saat 21.00 sıralarında Karacabey ilçesinde meydana geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan şehirlerarası yolculuk yasağını denetlemek için otoyol gişelerinde polis ekiplerince uygulama noktası kuruldu. Kontrol noktasında polis ekipleri tarafından Balıkesir'den gelen 34 AAS 829 plakalı otomobil durduruldu. Ekipler, otomobil sürücüsünden ehliyet ve ruhsatını vermesi talebinde bulunup, ‘Nereden gelip nereye gidiyorsunuz?’ diye sordu. Bunun üzerine M.M., polis ekiplerine kendisinin tabip yarbay olduğunu söyleyerek, uygulama noktasından direkt geçmek istedi. Ekiplerin ısrarla ehliyet ve ruhsat istemesi üzerine yarbay olduğunu belirten sürücü, polis ekipleriyle tartışmaya başladı.

"Senin ederin kaç para"

Yarbay M.M., bir polis memuruna, 'Senin amirin bile daha asteğmen, senin amirine dahi askerlik yaptırdım ben' dedi. Polis memuru da 'Ben de askerlik yaptım, hem de şerefli bir şekilde' cevabını verdi. Tartışmanın büyümesi üzerine sinirlenen M.M, 'Ben yarbayım, ne demek benim yarbay olmam seni ilgilendirmiyor? Bugüne kadar askerlik yaparken iyiydi. Bu kadar mı geriye kaldık? Bağırma, sesini çıkartma benim yanımda. Yarbayım ben, yarbay. Aramızda kaç gömlek var? Maaşın kaç para, senin ederin kaç para?' ifadelerini kullandı.

Tartıştığı polis memurunun amiri konumunda bulunan komiser yardımcısına da bağıran M.M., 'Benim maiyetimdeki adam benim yanımda konuşamaz. Sen de maiyetine sahip çıkacaksın, yoksa sana saygısızlık yapıyor. Bana yapmıyor' dedi. M.M., tartışmanın ardından otomobiliyle gişeler bölgesinden ayrılarak, yoluna devam etti.

Yarbay Olduğunu İddia Ederek Kontrol Noktasındaki Polise Hakaret Etti: 'Maaşın, Ederin Kaç Para?'

Askeri hastanede görevli

Tabip yarbay M.M.’nin, Okmeydanı'nda eski GATA Askeri Hastanesi olarak bilinen Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pandemi doktoru olarak görev yaptığı belirtildi.

Üç yıla kadar hapis istemi

Tartışma anında çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hazırlanan iddianameye göre, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından Tabip Yarbay M.M. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Popüler İçerikler

9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
YORUMLAR
08.07.2020

Tayyipin askeriyle tayyipin polisi bok çukuruna dönen ülkede ben senden üstünüm kavgası yapıyor işte çokta siklenmemeli en nihayetinde vatan evlatları değiller içleri boşaltıldı hepsinin balyoz ergenekon fetoya verilen sınav soruları sayesinde

Pasif Kullanıcı
08.07.2020

Askerlerimiz ne kadar değerliyse polislerimiz de o kadar değerlidir, böyle manzaraların olması üzücü, ne gerek var polise karşı bu cümlelere, senin gibi bir yarbaya yakışmamış

08.07.2020

Rütbesini söküp er statüsüne koymak lazım böyle artist yarbayı.

08.07.2020

Bu küçük dağları yaratmış yarbay efendiye er rütbesi yüksek kaçar. Rütbesinin tamamen sökülmesi lazım.

TÜM YORUMLARI OKU (25)