Polis Müdahale Etti: Mardin'de Vatandaş Elektrik Faturalarını Protesto Etmek İçin Sokağa Çıktı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar elektrik zamları başta olmak üzere yapılan zamları protesto etmek için sokağa çıktı.  Polis ve vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken polis bazı bölgelerde vatandaşlara biber gazı ile müdahale etti.

ANKA'nın haberine göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesi Özgürlük Meydanı’nda öğlen saatlerinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, ellerinde dövizler ve elektrik faturaları taşıdı. Elektrik faturalarına isyan eden bazı vatandaşlar, faturaları meydanda yakarak tepki gösterdi.

DEDAŞ binasına yürümek istediler

Tayyip istifa”, “Devlet istifa”, 'AKP istifa', “DEDAŞ istifa” ve “Kahrolsun DEDAŞ” sloganları atan vatandaşlar zamların geri çekilmesini istedi. Bir süre meydanda bekleyen vatandaşlar Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) binasına doğru yürümek istedi.

Biber gazıyla müdahale

Vatandaşlar, Musa Anter Caddesi, Kilise Caddesi ve Hastane Caddesini trafiğe kapatarak yürüyüşlerini sürdürdü. Polislerin kalkanlar ve zırhlı araçlarla yolu kapatması üzerine uzun bir süre Hastane Caddesini trafiğe kapatan vatandaşlar burada da tepkilerini dile getirdi.

Yer yer polis ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken polis bazı bölgelerde vatandaşlara biber gazı ile müdahale ettiği görüldü.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
06.02.2022

Türkiye'de %72'yle en çok kaçak elektrik kullanan şehrin Mardin olması da manidar olmuş.

06.02.2022

ulan nerden biliyorsun Mardinliler kaçak elektrik kullanıyorlar

06.02.2022

Kızıltepeliyim ve son 1.5 yıldır burda yaşıyorum. Yorumlarda bahsi geçtiği gibi kaçak elektrik olayları burda bitme noktasına geleli yıllar oluyor. Elektrik hatları artık yerin altından döşeniyor ve çok çok ciddi oranda kaçak azaldı. Sizin İstanbulda ödediğiniz kwh ücreti ile bizim burda ödediğimiz çok farklı. Siz İstanbulda 500-600 lira fatura ödeyip isyan ediyorsunuz biz burda 2 laptop, 1 tv, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi haricinde kullanımımız olmamasına rağmen bin liradan aşağı fatura ödemiyoruz son 1 yıldır. Dedaş en çok güney doğuya bindiriyor. Ayrıca siz kaçak kullanım bedeli masalını çok yanlış biliyorsunuz. Devlet hiçbir zaman evlerde kullanılan kaçak kullanımı faturalara yansıtmadı. Bütün kaçak kullanım doğu illerinde ki fabrikalardan yazılıyor. Kaçağa izin veren devlet, kaçağı vergilendirip vatandaştan alan bilin bakalım yine kim?->

06.02.2022

-> Fabrika sahiplerini zengin ederken ortaya çıkan enerji zararını vatandaşa yüklediler yıllardır. Angut angut yorum yapmadan önce azıcık bilgi sahibi olun. (Ha ama sigara kaçak. Allahtan o var yoksa sıçmıştık).

06.02.2022

polis değil. AKP Gençlik Kolları

TÜM YORUMLARI OKU (20)