Polis Memuru Görevden Alındı: ABD'de 6 Yaşındaki Kız Çocuğuna Kelepçeyle Gözaltı

ABD'de 6 yaşındaki bir kız çocuğunun polis tarafından kelepçe takılarak gözaltına alınması tepki çekti. Olayın ardından polis memuru görevden alındı. 

Gerekçe okul personeline tekme atması

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, ABD'nin Orlando kentinde öğretmenine tekme attığı iddia edilen altı yaşındaki bir kız çocuğu, polis tarafından kelepçe takılarak gözaltına alındı. 

Eylül ayında meydana gelen olayda, Kaia R. adlı çocuğun ailesi, polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından bir başka polis tarafından kaydedilen videoyu paylaştı.

İşte çocuğun gözaltına alınma anı 📹

ABD'de 12 yaşındaki küçük çocukları ancak amirlerin izniyle gözaltına alınabiliyor

Ağlayarak 'bana bir şans verin' diyen çocuğu elleri kelepçeli olarak polis aracına bindiren Dennis Turner adlı polis memuru görevinden alındı. 

Görüntülerde polis memuru, bir öğretmenin 'Ellerinin bağlanması şart mı?' sorusuna 'Evet şart. 28 yıllık meslek hayatımda 6 bin kişiyi gözaltına aldım. En küçüğü yedi yaşındaydı. Rekoru bu kırdı' şeklinde yanıt veriyor.

ABD'de polis memurları, 12 yaşındaki küçük çocukları ancak amirlerinin izniyle gözaltına alabiliyor. Turner'ın bu kuralı ihlal ettiği için görevden alındığı aktarıldı.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
26.02.2020

Polisin yaptığı götlük tamam da 6 yaşındaki çocuk için polis çağıran şerefsiz kim acaba?

26.02.2020

Yahu o çocuğun yaşadığı travmanın boyutu o kadar büyük ki 6 yaşında ikinci bir şans verin diye ağlıyor ne yapmış olabilir 6 yaşında ya ! Sonra bu çocuk büyüyor beyazlardan nefret ediyor adaletsizliğe inanıyor suç işlemeye meğilli hale geliyor

26.02.2020

Ne ekersen onu biçersin.. Polisin ırkçı olduğuna ve 7 yaşında ki örneğinin de siyahi olduğuna kalıbımı basarım..

Pasif Kullanıcı
26.02.2020

Abd'lilerin zenci nefreti beni bile hayrete düşürüyo. Oldu olacak bi de biber gazı falan sıksaydınız küçücük çocuğa. Hayır memurun kendisi de melez gibi zaten. Neden bu nefret?

TÜM YORUMLARI OKU (22)