Polis Karşıtı Gösterilerde Polisin Üzerine Benzin Döküp Ateşe Verdiler

ABD'deki ırkçılık karşıtı gösterilerin yanı sıra Meksika'da da polis karşıtı gösteriler ülke gündemine oturdu. Koronavirüs salgınında maske takmayan bir inşaat işçisinin polis tarafından dövülmesi ve ardından da ölüm haberinin gelmesi Guadalajara şehrinde gösterilerin başlamasına neden oldu.

O gösterilerden birinde de bir protestocu, polisin üzerine benzin dökerek ateşe verdi: 👇

Meksika’nın en büyük ikinci kenti Guadalajara’yı ayağa kaldıran olay sonrasında protestolardan kaydedilen görüntüler: 👇

Giovanni Lopez isimli bir inşaat işçisi maske takmadığı yüzünden polis saldırısına uğramıştı.

Mayıs ayının sonunda çekildiği açıklanan videoda bir anda polisin saldırısına uğrayan ve yoldan geçenlerin tepkilerine rağmen şiddet gören Lopez daha sonra polis aracına bindirilip götürüldü. Bu sırada duruma tepki gösterenler polisin şiddet uyguladığını söyleyerek videoyu internete yükleyeceklerini söylese de daha sonra Lopez’in öldüğü haberi geldi.

Kaynak: Sözcü

İşte o görüntüler: 👇

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
05.06.2020

bu hayvanlık ama ya..

05.06.2020

İnsanların bi ortası yok her şeyin bokunu çıkarıyorlar.

06.06.2020

Polisin bazısı işini yapıyor, iyi işler yapanlar var; kendilerinin halkı korumak ve dengeyi korumak için görevlendirildiğini bilenler var, ama bunların sayısı çok azaldı, bizim ülkede de, Çin'de de, Amerika'da da... Yine; protestocuların bazıları düzgün protesto ederken bazıları yağmalıyor, taş atıyor. Bizim Gezi olayları gibi. Biz düzgün protesto ederken anlamsızca göz yaşartıcı ve plastik atan polisler varken, işini düzgün yapan polislere karşı da taş atan protestocular vardı. Her şeyin bokunu çıkartıyor insanlar, objektiflik ve mantık yüklenememiş daha çoğumuza.

06.06.2020

Çok haklısın insanların çoğu robot gibi; düşünemiyor, mantık kuramıyor, otomatiğe almışlar kendilerini. Mesela köpeği öldüren bir insan gördüklerinde tepki veriyorlar tamam bu çok iyi ama sivrisineği öldüren bir insana da aynı tepkiyi veriyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (8)