Pokémon Fanlarının Birinci Jenerasyonda En Çok Sevdiği 13 Pokémon

2000'li yılların başlarında bir çoğumuzun en sevdiği çizgi filmlerden olan Pokémon bir çocuğun ''ben Pokémon'um'' diyerek camdan atlamasıyla ülkemizde yasaklanmıştı. 24. anime sezonu ile birlikte devam etmekte olan Pokémon fanlarının birinci jenerasyonda en sevdiği 13 Pokémon'a birlikte bakalım...

Oylama ranker.com sitesi tarafından yapılmıştır.

13. Charmander

Charmander, ateş türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Doğduğu andan itibaren kuyruğunun ucunda bir alev yanar. Eğer bir gün bu alev sönerse ömrü de sona erecektir.

Charmander, listemize 13. sıradan girmektedir.

12. Zapdos

Zapdos efsanevi bir kuş Pokémon'dur. Bu Pokémon elektrik üzerinde tam kontrole sahiptir. Zapdos'un tüylerini birbirine sürttüğünde hemen ardından yıldırım düşeceği söylenir.

Zapdos, listemize 12. sıradan girmektedir.

11. Squirtle

Squirtle, su türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Kendini tehdit altında hissettiğinde uzuvlarını kabuğunun içine çeker ve ağzından su püskürtür.

Squirtle, listemize 11. sıradan girmektedir.

10. Dragonite

Dragonite, ejderha türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Büyük gövdesine rağmen Dragonite, ses hızından daha hızlı uçabilmektedir.

Dragonite, listemize 10. sıradan girmektedir.

9. Articuno

Articuno, efsanevi bir kuş Pokémon'dur. Articuno'nun güzel mavi kanatlarının buzdan yapıldığı ve istediği zaman buzu kontrol edebildiği söylenir.

Articuno, listemize 9. sıradan girmektedir.

8. Charizard

Charizard, ateş türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Charmander'in son evrimidir. Kayaları eritecek kadar sıcak ateş püskürtebilir.

Charizard, listemize 8. sıradan girmektedir.

7. Alakazam

Alakazam, psişik türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Abra'nın son evrimidir. İnanılmaz derecede yüksek bir zeka seviyesine sahip olduğu ve Alakazam'ın doğumdan ölüme kadar başına gelen her şeyi hatırladığı rivayet edilir.

Alakazam, listemize 7. sıradan girmektedir.

6. Blastoise

Blastoise, su türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Squirtle'ın son evrimidir. Ağır gövdesinin altında düşmanını ezer ve bir tehlike hissederse kabuğunun içine çekilecektir.

Blastoise, listemize 6. sıradan girmektedir.

5. Mew

Mew, psişik türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Mew'in bütün Pokémon'ların atası olduğu düşünülmektedir.

Mew, listemize 5. sıradan girmektedir.

4. Gengar

Gengar, hayalet türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Gengar'ın dağlarda kaybolanların hayatlarını çalmak için karanlıktan çıktığı söylenir.

Gengar, listemize 4. sıradan girmektedir.

3. Gyarados

Gyarados, su türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Gyarados son derece agresif bir yapıya sahiptir. Saldırmaya başladığında kolay kolay durdurulamaz.

Gyarados, listemize 3. sıradan girmektedir.

2. Arcanine

Arcanine, ateş türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Arcanine tek bir günde koştuğu 6.200 mil ile bütün insanları hayranlığa uğratmıştır.

Memur Jenny'nin yol arkadaşı Arcanine, listemize 2. sıradan girmektedir.

Bonus: Ash'in Pikachu'su

Pikachu, Elektrik türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Ash ile Pikachu'nun ilişkisi berbat bir şekilde başlamış olsa da sonrasında 24 sezon ve filmler boyunca alt etmedikleri ne efsanevi Pokémon'lar ne de çok güçlü, evrimlerini tamamlamış Pokémon'lar kaldı.

Ash'in kadim dostu Pikachu, listemize bizim bonusumuz ve gönüllerimizin en güçlü şampiyonu olarak girmektedir.

1. Mewtwo

Mewtwo, psişik türüne sahip birinci jenerasyon bir Pokémon'dur. Mewtwo, suç örgütü olan Roket Takımı lideri Giovanni tarafından Mew'in fosil DNA'sı kullanılarak insan eliyle klonlanan bir Pokémon'dur. Mew ile DNA'sı neredeyse aynı olsa da boyutu ve düzeni farklıdır.

Mewtwo, listemize 1. sıradan girmektedir ve 1. jenerasyonun en güçlü Pokémon'u olarak anılmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Pokemon'lar Farklı Oyun Dünyalarına Konuk Olsalardı Neler Olurdu Sorusuna Yanıt Veren 9 Çalışma
Ormanda Gezerken Pokemonların Gerçek Hali ile Karşılaşabiliriz

Popüler İçerikler

Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
Antalya'daki Teleferik Faciasında Mahsur Kalan Bir Vatandaşın Çektiği Görüntüler Ortaya Çıktı
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
YORUMLAR
27.07.2021

Ne demek Balbazar yok

27.07.2021

Ne varsa birinci nesilde vardı zaten. Nesil ilerledikçe heriflerin hayal gücü de tükendi sanırsam. Abuk sabuk pokemonlar yapmaya başladılar.

27.07.2021

charmanderı nasıl sona attınız lan vicdansızlar ! ayrıca Charmeleon kısa sürmüştü sanırım ama asabi ergen davranışları güzeldi.

TÜM YORUMLARI OKU (7)