Playboy Dergisi İçin Poz Veren Türbanlı Gazeteci Noor Tagouri

22 yaşındaki Müslüman gazeteci Noor Tagouri Playboy Dergisi'nin Ekim sayısı için objektiflerin karşısına geçti. Türbanı, deri ceketi ve spor ayakkabılarıyla poz veren genç kadın tahmin edebilirsiniz ki muhafazakarlar arasında küçük çapta bir infial yarattı.

22 yaşındaki Müslüman gazeteci Noor Tagouri Playboy'un Ekim sayısı için bir takım pozlar verdi.

Playboy Dergisi Ekim 2016 sayısında 'Dönekler Serisi' adını verdiği bir röportaj dizisi başlatmış. 'Dönekler Serisi'nden kasıt ise alışkanlıklarını ya da gelenek ve göreneklerini esneten insanlar.

Tagouri, Batı Virjinya'dan, Libyalı-Amerikalı bir ailenin ilk jenerasyonu. Amerika televizyonlarında tesettürle haber sunan ilk sunucu olmak istediğini söylüyor.

2012 yılında, ABC televizyonlarında 7 Haberleri masasında "Amerika televizyonlarında tesettür giyen ilk haber sunucusu" açıklamasıyla post ettiği fotoğrafla dikkatleri üzerine çekmiş.

Bu post kısa sürede viral olmuş hatta "LetNoorShine yani "bırakın Noor parlasın" etiketiyle bir sosyal medya kampanyası bile başlamış.

Kampanyanın amacı bütün farklı kimliklerin kendi özelliklerine sıkıca sarılarak da hayallerinin peşinden koşabilme cesareti bulmalarını sağlamakmış.

Tagouri, Maryland Üniversitesi mezunu ve şimdi Newsy adında bir video haber sitesinde çalışıyor.

Playboy Dergisi ise Noor Tagouri hakkında şöyle bir açıklama yapmış:

'Esaslı bir aktivist, değişim için tutkuyla ısrar eden, bu değişimi sağlamak için doğru soruları soran, bu amaçla güzellikten yararlanan bir kurum olarak Tagouri kendimize şu soruyu sormamıza neden oldu: Kendi isteği ile tesettüre giren ve amaçları uğruna giden yolda hayırı yanıt olarak kabul etmeyen genç bir kadın neden bizi rahatsız ediyor?'

Tagouri Playboy'da yer aldığı için tehditlere maruz kalmış.

Bazı insanlar genç bir müslüman kadının bu dergide yer alması karşısında şok olmuş.

Playboy'da yer alan pozlar basında da tartışmaya yol açmış.

Noor Tagouri gibi tesettürlü olan ve The Independent'ın web sitesinde blogger olarak yazı yazan Nishaat Ismail: 'Farklılıkları ve kadın gücünü unutmamak için, kadını objeleştirerek var olan bir dergiye ihtiyaç var mıydı gerçekten?' diyerek tepkisini göstermiş.

Fakat Tagouri ve Playboy negatif yorumlara kulak asmadıklarını belirtiyorlar.

Noor Tagouri kötü yorumlar için şöyle diyor:

'Bu sadece sağlıksız bir negatif enerji. Çevremde ayaklarımın yere basmasını sağlayacak harika insanlar var, onların yorumları yeterli.'

"İşte veya evde yanımda hep yorumlarını dikkate aldığım insanlar olsun yeter."

'Gerisi benim giydiğim ya da söylediğim şeylerden rahatsız olan insanların yorumu, önemsemiyorum.'

Slate'in video yapımcısı ve editörü Aymann Ismail gibi isimler ise Tagouri'nin Playboy'a poz verme cesaretini kutluyor.

'Genellikle müslüman kadınlar nasıl giyinecekleri ya da davranacakları konusunda diğer kadınlara göre daha baskı altındadırlar.' diye yazıyor Ismail. 'Tesettüre girmeyi seçen müslüman kadınların bu seçimleri onların kadın hakları konusunda diğerlerinden farklı bir görüşe sahip olduğunu düşündürüyor. Bu yüzden Noor Tagouri gibi biri böyle bir hareket yaptığında ya da konuştuğunda kesinlikle destek olmak gerekiyor.' şeklinde düşüncesini açıklıyor Ismail.

Son olarak belirtmeden geçmeyelim. Playboy'un Dönekler Serisi'nde yer alan diğer isimlerden bazıları, komedyen Ali Wong, yazar Paul Beatty ve balerinken bir porno yıldızına dönüşen Stoya.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
28.09.2016

islamı nasıl yaşayıp yaşamadığını, ibadetlerini vb bilemem o Allah'la kadının arasındadır ama dinimizde dikkat çekmemek için kadınlar kapanıyor bu kadın ise tam tersine açık bi kadına göre daha çok dikkat çekiyor. Bakın kendi tercihine saygım var, sorgulamak bana düşmez ama ne kadar dalga geçerseniz geçin istediğiniz kadar da inkar edin, gerçek islamın bu olduğunu düşünmüyorum. Kadının yaptığı bu şey İslam'a ayıptır saygısızlıktır bence

29.09.2016

türban olayını yanlış anlamış

28.09.2016

Bence toplum tarafından kadına prim verilmesinin esas amacı tesettürlü kesime ve Müslümanlara karşı olan yanlış algıyı düzeltmek değil bu kesime karşı pasif bir saldırıda bulunmak. Papa' nın İslamafobiye karşı eylem ortaya koymak için İslami kurallara ters düşen bir hareket yaparak Müslüman bir genç kızın ayaklarını yıkayıp öpmesi gibi. Bir kesimin hak ve özgürlüklerine dikkat çekmek için o kesimin ahlaki değer yargılarına aykırı bir eylem yapıyorsan yaptığın şey destek değil çok zekice bir metod kullanarak o kesimle alay etmektir.

TÜM YORUMLARI OKU (59)