Platin Sarıdan Uzak Durun! Kişiyi Olduğundan Yaşlı Gösteren Saç Boyama Hataları

Mükemmel renkte bir saça sahip olmak o kadar da zor değil...

1. Çok koyu bir renk seçmek.

Saçlarımızı tekdüze simsiyah bir renge boyadığımızda yüzümüzdeki ince çizgiler gibi 'kusurlar' ortaya çıkar. Saçınızı koyu tonlarda kullanmak istiyorsanız siyah yerine kestane rengi tercih edebilirsiniz.

2. Doğal tonumuzdan tamamen farklı bir renk kullanmak.

Emma Stone'a bir bakalım, kendisinin doğal rengi sarı. Bu renkle 5 yaş daha genç gözüküyor. Uzun süredir saçlarınızı boyuyorsanız ve doğal saç renginizin ne olduğundan emin değilseniz çocukluk fotoğraflarınıza bakın...

3. Tek renkli bir boya seçme (herhangi bir ışıltı, gölge vb olmaması).

Beyazlarını gizlemek için çoğu kadın genellikle tek renk boya kullanır. Ancak tek renkte olan sarı ve siyah renklerin doğal olmadığını be yüzünüzde donuk ve yaşlı bir görünüm verebileceğini unutmayın. Saçlarınıza attıracağınız gölge veya ışıltılar yüzünüze daha fazla parlaklık sağlar ve daha genç bir görünüm kazandırır.

4. Platin sarı...

Bu rengin hayranıysanız iki kere düşünseniz iyi olur... Platin sarı renk oldukça soğuk bir renktir ve açık tenli kadınlara donuk ve yaşlı bir görünüm kazandırır.

5. Yüzü çerçeveleyen ışıltılı renkler kullanmamak.

Saçlarınıza farklı renkler attırsanız bile sonuç olarak görüntüde saçlarınız derinlik içermiyor olabilir. Bu nedenle çözüm olarak yüzünüzdeki ince çizgileri ve diğer yaşlanma belirtilerini yumuşatmak için yüzünüzü çevreleyen saçlarınızda ışıltılar kullanabilirsiniz.

6. Saçı yarı gri yarı boyalı bırakmak.

Bu saç rengi kişiyi olduğundan çok daha yaşlı gösterir, bu nedenle saçı yarı gri yarı boyalı bırakmak yerine, boyamayı tamamen bırakıp saçlarınızı kısa kestirebilirsiniz. Bu saç modeli sizi oldukça genç gösterecektir.

7. Dipleri boyamamak.

Tüm saçınızı boyamak, dipler neredeyse anında ortaya çıktığı için sürekli bakım gerektirir. Yine de, bu saç boyama rutinine her zaman ayak uyduramayacağımızın tam olarak farkındayız. Bakımsız görünümden dolayı daha yaşlı görünmekten kaçınmak için, ombré gibi köklerin daha koyu görünmesini sağlayan bazı stilleri seçebilirsiniz.

8. Trendi geçmiş renkler kullanmak.

Saç rengi dünyası da trendler tarafından belirlenir. Bu nedenle bazı renkler modaya uygunken diğerleri modası geçmiş olarak kabul edilir. Saçlarınızı geçmişte moda olan bir renge boyamak sizi demode gösterebilir.

9. Ve son olarak, kızıl tonları...

Kızılımsı bir saç rengi zarif olabilir. Bununla birlikte, rengi oldukça hızlı solduğu ve saçlarınız dağınık göründüğü için bakımı pahalı olabilir. Alternatif olarak çilek sarısı rengini tercih edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Vur Makası Ustam! Hayatı Boyunca Hiç Kısa Saç Kullanmamış Kadınların Mahrum Kaldığı 13 Şey
Saç Dökülmesini Engellemek İçin Uygulayabileceğiniz 14 Çözüm Önerisi
Uzun Saçlı Kadınlara Zaman Tasarrufu Sağlayacak Birbirinden Pratik Saç Modelleri ve Uygulama Taktikleri

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
17.02.2021

Geriye ne renk kaldı yıllardır siyah kullanıyorum ve gayet güzelim 0 makyaj

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ