Plastik Gıda Ambalajlarında Kansere Neden Olan 200 Kimyasal Kullanılıyor, Düzinelercesi Vücudumuza Giriyor!

Yeni bir araştırma plastik gıda ambalajlarındaki tehlikeyi gözler önüne serdi. New York Post'ta yer alan habere göre ambalajların yapımında meme kanseriyle bağlantılı 200 kimyasalın kullanıldığı ve bunlardan çoğunun insan vücudunu girdiği ortaya çıktı.

Kaynak

İsviçre’de yapılan yeni bir araştırma gıda ambalajlarındaki endişe verici durumu gözler önüne serdi.

Araştırmada plastik gıda ambalajlarının yapımında meme kanseriyle bağlantılı 200’e yakın kimyasal kullanıldığı ortaya çıktı. Bunlardan düzinelercesi ise insan vücuduna giriyor.

Çalışmanın yazarı Jane Muncke, CNN’e yaptığı açıklamada “Meme kanserine neden olabilecek 76 kanserojen kimyasalın plastik gıda ambalajı yoluyla insan vücuduna girdiğine dair güçlü kanıtlar var” dedi.

Muncke kanserden korunmak için plastiklerden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Bilim insanı Jenny Kay, plastik ambalaj yapımında kullanılan kimyasalların çoğunun ‘yüksek derecede toksik’ olarak sınıflandırıldığını söyledi.

Kimyasalların özellikle kadınlarda meme kanserine yol açtığını söyleyerek 50 yaş altındaki kadınlarda bu hastalığın arttığını dile getirdi.

Uzmanlar ne öneriyor?

Uzmanlara göre plastik yerine cam ürün kullanılmalı. Yiyecekler plastik kaplara konulmamalı. Özellikle plastik kap içerisinde ısıtılmamalı.
Yapışmaz özelliğe sahip tencere, tava kullanılmalı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Göz Çevresindeki Beyaz Noktalar-Yağ Bezeleri Sağlığımızla İlgili Neye İşaret Ediyor?
İskoçya’da Tarihi Başarı: HPV Aşısı Rahim Ağzı Kanserini Neredeyse Yok Etti!
Yeni Araştırma Ortaya Koydu: Dudak Dolgusu Kansere Yol Açabilir

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
Öldürülen 8 Yaşındaki Narin’in Amcası Salim Güran ‘Yüksek Güvenlikli Hücre’ye Alındı
YORUMLAR
30.09.2024

Plastik ambalajların içeriğinde bu kadar tehlikeli kimyasal bulunması gerçekten ürkütücü. Gıda güvenliği ve sağlıklı yaşam konularında daha bilinçli olmamız gerektiği çok açık. Doğal ve sürdürülebilir alternatiflere yönelmek, hem çevre hem de sağlık açısından büyük önem taşıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ