Piyasalar Altüst Oldu! 1 Ruble Kaç TL? 1 Ruble Ne Kadar Oldu?

Rusya Devlet Balkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ile savaş açıklamaları ve Donetsk ile Luhansk’ın bağımsızlıklarını tanıması sonrasında pek çok yatırımcı ve ekonomist gözleri rubleye çevirdi. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sabah erken saatlerde askeri operasyon başlattığını duyurması sonrasında piyasalar resmen altüst oldu. Savaşın resmen başlaması sonrasında borsalarda gerçekleşen işlemler ile rublede sert düşüşler yaşandı. Peki 1 ruble ne kadar? 1 ruble kaç TL? İşte detaylar…

Rusya ile Ukrayna arasında günlerdir yaşanan kriz giderek artmaya devam etti. Sabah saatlerinde resmen başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber gözler borsaya çevrildi. Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanımasıyla Rus para birimi ruble ve borsalardaki değer kayıpları artmaya başladı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin tırmanması ile dolar/ruble paritesi güne yüzde 1 artışla başlayarak 80 seviyesine, Euro/ruble paritesi ise güne yüzde 1 artışla 91,1’e yükseldi. Moskova Borsası (MICEX), yüzde 6,6 değer kaybederek 2.853 puana, RTS endeksi de yüzde 10 azalarak 1.087 puana kadar geriledi. Peki 1 ruble kaç TL?

1 Ruble Kaç TL?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklama yapmadan önce 18 kuruş seviyelerinde gezinen Rus Rublesi açıklamaların ardından 16 kuruş seviyelerine geriledi.

24 Şubat 2022 Döviz Kuru Hareketleri

Dolar, ruble karşısında yüzde 5'in üzerinde değer kazanırken dolar/ruble paritesi 86'nın üzerine çıktı ve son 6 yılın zirvesine ulaştı.

Dolar Alış Fiyatı: 14,2053

Dolar Satış Fiyatı: 14,2277

Euro Alış Fiyatı: 15,9015

Euro Satış Fiyatı: 15,9687

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Savaş Neden Çıktı? Rusya ve Ukrayna Savaşı Neden ve Nasıl Başladı?
24 Şubat Canlı Döviz Kurları: Dolar Ne Kadar Oldu? Savaş Sonrası Ruble Düştü mü, Yükseldi mi?

Popüler İçerikler

Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!