Değeri 72 Milyon Dolar: Bolu'da Nükleer Silah Başlığı ve Atom Enerjisi Santrallerinde Kullanılan Kaliforniyum Ele Geçirildi

Bolu Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir operasyonda, bir otomobilde nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan bir madde olan 18,01 gram kaliforniyum ele geçirildi.

Piyasa değeri 72 milyon dolar

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında Atatürk Orman Parkı yanında durdurulan bir otomobile operasyon düzenlendiği bildirildi. 

AA'nın aktardığı bilgiye göre, durdurulan otomobilde radyoaktif madde ele geçirildi.

Operasyonda, atom enerjisi santrallerinde kullanılan 18,01 gram kaliforniyum ele geçirildi

Araç içinde yapılan aramada, nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan 18,01 gram kaliforniyum maddesi ele geçirildiği kaydedildi.

Madde, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurulu'na gönderildi.

Operasyon anı böyle kaydedildi 📹

Ekiplerin, ele geçirilen kaliforniyum maddesiyle ilgili 5 şüpheli hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
06.07.2019

Dünya kadar malın olacağına findık kadar kaliforniyumun olsun.

06.07.2019

Bizim ülkede o kaliforniyum un ne olduğunu bilebilecek kadar bir vasıflı eleman mı varmış ? Vay keriz hala gitmemiş yurtdışına

06.07.2019

Kaliforniyum yapay olarak üretilir, sadece nükleer starter olduğu ve bazı dedektörlerde kullanıldığı için yüksek miktarlara ihtiyaç duyulmaz, yarılanma ömrü de 2,6 yıl olduğu için hemen bozunur ihtiyaçtan fazlasını üretmek boşa masraf, üretmek 7-8 yıl süren iş, muhtemelen sadece üretildiği iki yerde birkaç yüz mg kadar vardır. O kadar radyoaktiftir ki bir gramlık cf252'yi taşımak için 50 tonluk zırhlı taşıma kabı gerekir. Birkaç gün sonra yanlış alarm haberlerini duyarız. Geçen sene olduğu gibi.

TÜM YORUMLARI OKU (26)