Piyade Olduğunu Hatırlattı: Hulusi Akar, Tüfekle 450 Metredeki Hedefi Tek Atışta Vurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Havelsan'da incelemelerde bulundu. Akar, simülatörde 450 metreden hedefi tam vurdu...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Havelsan ziyaretinde, tamamlanan ve devam eden projelere ilişkin brifing aldı.

Buradaki açıklamasında savunma sanayisinin önemine vurgu yapan Akar, 'Dostlarımız, müttefiklerimiz, dost bildiklerimiz, istenilen, parasını ödediğimiz malzemeyi bir şekilde bize vermemekte ısrar ediyor. Yapılan tüm girişimlere rağmen bu konuda ciddi sıkıntı, rahatsızlık var. Herhangi bir ambargodan, tahditten bahsedilmiyor ama şu veya bu sebepten, bazen bürokratik, bazen mali, bazen iklim şartları bazen salgın gibi sebeplerle bu iş uzayıp gidiyor' diye konuştu.

‘Savunma sanayinde yerlilik ve millilik oranı yüzde 70'lere yükseldi’

Kritik silah ve sistemlerin Türkiye'nin egemenlik ve bağımsızlığıyla doğru orantılı olduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

'Silahla savaşanla bilgisayarla çalışan bir yazılımcının büyük benzerliği var. Bizi bu sıkıntılardan kurtarmak için fabrikalar, tasarımcılar, üretimdeki herkesin elini taşın altına koyup çalışması lazım. Hakkımızı, hukukumuzu koruyabilmek için güçlü bir orduya ihtiyacımız var. Güçlü ordu demek, insan ve malzeme demek. Savunma sanayinin Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği, liderliğiyle savunma sanayinde yerlilik ve millilik oranı yüzde 70'lere yükseldi. Ancak önümüzde gideceğimiz çok daha yol var. Vatan, millet aşkıyla dolu Mehmetçiğin eline ne kadar yüksek teknolojiye dayalı silah verirseniz sonuç o kadar başarılı olur. Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihten gelen milli, manevi ve mesleki değerlerine uygun olarak sadece kendi ülkesi ve milleti için değil aynı zamanda, BM, NATO ve AGİT çerçevesinde karada, denizde ve havada bölge ve dünya barışına katkı vermeye devam ediyor.'

Simülatörde 450 metredeki hedefi tek atışta vurdu

Havelsan’da, Hezarfen Paraşüt Eğitim Simülatörü başta olmak üzere simülatörleri inceleyen Akar, Keskin Nişancı Eğitim Simülatörü'nü bizzat denedi.

Kendisinin piyade olduğunu hatırlatarak simülatörün başına geçen Akar, 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu.

Yüz Yüze Eğitim Bilmecesi: Başlamadan Erteleme Geldi
Araştırma: Sosyal Medyada 'Beğeni' Kovalayanlar ile Laboratuvar Farelerinin Davranışı Benzer
Canlı Dersin Bittiğini Sanıp Mastürbasyon Yapan Öğretmene Ceza Verilmeyecek

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Yine Kur'an Kursu Yine Skandal: Çocukları Döven İmam Serbest
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
YORUMLAR
27.02.2021

Adamın meslek hayatında doğru düzgün kıta görevi yok eline silah almışlığı yok , gerçek bir atışta yarr..ğımı vurur o mesafeden... Simülatör atışında öyle yatıp nişan almasına da gerek yoktu, zaten önceden vuruş noktasını programlıyorlar. Bunları bilmeyene, avcı hikayeleri gibi ben nişancıyım atıp vuruyorum diye yutturursun ama bilene yutturamazsın, kusura bakma hulusi..

27.02.2021

Sonra da kendi ofisinde derdest edildi :D

27.02.2021

Asdfghjklşi. Hem de kendi kemeriyle :)

27.02.2021

ben 200m de hedefi göremiyordum ama vurdun demişlerdi. Vurmuştur kesin ama ona vuramadın da diyemezlerdi zaten :D

TÜM YORUMLARI OKU (45)