Pistorius Mahkemede Protezlerini Çıkarıp Yürüdü

Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, sevgilisini öldürmekten suçlu bulunduğu davanın bugünkü duruşmasında, savunması kapsamında protezlerini çıkararak yürüdü.

Birlikte yaşadığı kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te silahla öldüren Oscar Pistorius kız arkadaşını ‘hırsız’ zannettiğini ve ‘kazara’ vurduğunu iddia etmişti. 

Olay yaşandığı sırada Pistorius'un protezleri takılı değildi.

Avukatı Barry Roux, atletin bu durumdayken zorlandığını ve kendisini daha çok savunma ihtiyacı hissettiğini iddia etti

Roux 'Olay yaşandığında saat sabaha karşı 3'tü, karanlıktı, Oscar'ın protezleri takılı değildi. Dengesini sağlayabilmesi çok zordu ve kendisini savunması mümkün değildi. Kaygı ve korkuya kapılmıştı' dedi.

Ardından Pistorius'tan protezleri olmadığında ne kadar zor yürüdüğünü yargıca göstermesi için protezlerini çıkarıp mahkeme salonunda yürümesini istedi

29 yaşındaki Pistorius olay gecesi eve hırsız girdiğini zannettiğini ve sevgilisini hırsız sanarak silahı ateşlediğini söylemişti.

29 yaşındaki manken, realite şov yıldızı ve hukuk fakültesi mezunu Reeva Steenkamp, tuvaletteyken başına isabet eden üç kurşunla yaşamını yitirmişti.

Pistorius kasten adam öldürmekten minimum 15 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya

Daha önce mahkemede ifade veren psikolog Prof. Dr. Jonathan Scholtz ise Pistorius’un yaşadıkları nedeniyle tükenmiş bir adam olduğunu ve bu yüzden de hapishaneye gönderilmemesi, hastaneye yatırılması gerektiğini dile getirmişti. 

Başsavcı Gerrie Nel psikoloğu taraf tutmakla suçlamıştı.

Güney Afrikalı sporcu hakkındaki kararın 6 Temmuz’da açıklanması bekleniyor

2012 Olimpiyatları’nın yıldız atletlerinden Pistorius önce ‘taksirli adam öldürme’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra cezası ev hapsine çevrilmişti. 

Ardından da temyiz mahkemesi Pistorius’un suçunu ‘kasten adam öldürme’ye çevirmişti.

Euronews ve BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
YORUMLAR
15.06.2016

Fiziksel engellerini koz olarak kullanarak dilenenlere benzettim hiç inandırıcı gelmedi hırsız bile olsa 3 el kafasına ateş etmezsin.

16.06.2016

pardon kanka kuzenim sıkmış deseydin bari

16.06.2016

bence hemen askere alsınlar böyle zor yürürken kafasına 3 kurşun isabet ettirebiliyorsa protezle neler yapmaz fufuuüüüüuuu

TÜM YORUMLARI OKU (13)