MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erhan Erkut, sonuçlarda sıralamanın ve puanların düşmüş olmasının yanında en üzücü olanın ileri düzeyde beceri sahibi olan öğrenci sayısının azlığı olduğunu söylüyor:
'Fende hala en üst seviyede öğrenci oranımız sıfır. Oysa bu grup geleceğin bilim insanları, mühendisleri olacak. Sadece puanlarımız düşse dert etmeyeceğim. Birden altıya kadar öğrencilerin sıralandığı beceri düzeylerinde ikinin altına düşüyoruz. Temel beceri düzeyi ve altı yani. Altıncı düzeye giremiyoruz. Bu sonucun nedenlerini rapor içinde de bulmak mümkün. Eğitim harcamaları ile puanlar arasında doğru orantı var. Türkiye’nin eğitime para harcadığını biliyoruz ama toplam yapabildiğimiz harcama yine de düşük kalıyor. Harcadığımız paranın da tam karşılığını almıyoruz. Rapordaki fen skoru eğrisine baktığımızda yapılan harcamaya göre Türkiye’nin 438 puan alması gerekiyor. Ancak alınan puan 425. Başarısızlığın bir diğer sebebi anne babanın eğitim seviyesinin düşük olması. Bir başka sebep öğrencilerin sosyo ekonomik açıdan zayıftan olması. Öte yandan PISA’da başarılı olmak istiyorsak içeriğin beceri odaklı ve öğretmen yerine öğrenci odaklı olması gerekiyor. Aktivitelerle, sunumlarla, projelerle öğrenmenin gerçekleşmesi lazım.'
dünyada siyasal islamcıların ülkeyi ilerlettiği tek bir ülke gösterenin 40 ssene kölesi olurum
Abi bana kimse bişi oğretmiyor ki. Bana denen şey şu. Al bu formül koy testte çıkıyor. Öğrenmiyorum ki aq
Kendimizi Singapur, Çin, Japonya vs karşılaştırırsak ben şunu görüyorum:TEMBELİZ ve çocuklarımız bizde varolan TEMBELLİĞİ kopyalıyor. Tembellik dışındaki önemli diğer vasıflarımız ise: KURNAZLIK, ÜÇ KAĞITÇILIK, YALAN-DOLAN, KOLAYCILIK, HIRSIZLIK, ŞİDDET VE TERÖR. Tamam Matematik, Fizik şubu önemli ama millet olarak ilk önce DÜRÜST VATANDAŞ olmasını öğrenmeliyiz: Devlet vatandaşa DÜRÜST olacak, vatandaş da komşusuna elinden geldiğince DÜRÜST olacak. Japon ve Koreliler gibi yapar birbirimize dürüst olursak zaten bizi kimse tutamaz; Ekonomi, Eğitim, Teknoloji, Sağlık vs çağ atlarız. Ha zor mu olur EVET, çok ZOR çünkü ALIŞKANLIKLARIN değiştirilmesi zor ve biz yıllardır bu alışkanlıklarımızı değiştiremediğimzden Matematik, Bilim vs geriyiz. Hiç kimse öğretmenleri de suçlamasın; onlar toplumun aynası- ne verildiyse onlara, biçilen de o. Isırgan otu ekilen tarladan kimse çilek beklemesin.