Pinterest'i İşletmeniz İçin Etkili Bir Şekilde Kullanmanın Yolları

Pinterest'i işletmeniz için kullanmıyorsanız kanıtlanmış ve güvenilir bir sosyal medya pazarlama platformunu kaçırıyorsunuz demektir.

Pinterest en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Kullanıcılarının hedeflerine ve hayallerine ulaşmasını sağlayan bir platformdur. Bu platform düğün planlama, moda, yemek ve tasarım gibi çeşitli konular için ilham vermektedir. İşletmeler, Pinterest'i mevcut ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak, ürünleri sergilemek veya iş alanlarıyla ilgili ipuçları vermek için kullanabilirler. Haydi gelin Pinterest'i işletmeniz için nasıl kullanabileceğinize göz atalım...

1. Piterest'te işletmenizin tanıtımını yapmak için düzenli olarak paylaşım yapmalısınız.

Yalnızca arada sırada gönderi paylaşırsanız Pinterest'i işletmeniz için kullanmaktan pek de fayda sağlayamazsınız. Pinterest hesabınızın daha fazla kişiye ulaşması ve işletmenizin tanıtımını etkili bir şekilde yapmak için her gün paylaşım yapmayı hedeflemelisiniz. Bu konuda uzman olan kişiler günde en az 3 ve en fazla 30 gönderi paylaşılması gerektiğini söylemektedir.

2. Tatillerden ve özel günlerden yararlanmalısınız.

Sosyal medya pazarlamacıları, tatilleri ürün ve hizmetlerini daha etkili bir şekilde tanıtmanın bir yolu olarak uzun süredir kullanmaktadır. Pinterest'te özel gün ve tatiller yaklaştığında takipçilerinizle o gün veya tatille ilgili ürünlerinizi ve hizmetlerinizi paylaşmanız işinize yarayabilir. Pinterest'e göre, tatillerde ve önemli günlerde konuyla ilgili paylaşım yapan işletmelerin internet satışlarında %22 artış görülmektedir.

3. Pinterest panoları yaratın.

Tek seferlik gönderiler Facebook ve Instagram'da işe yarayabilir. Ancak Pinterest'te müşterilerinizin takip edebileceği panolar oluşturmanız gereklidir. Örneğin, bir mücevher şirketi ürünlerini sergileyen bir Pinterest Panosu oluşturabilir veya müşterilerinin ürünlerini farklı etkinlikler ve durumlar için taktıkları bir pano oluşturabilir. Diğer etkili pazarlama seçenekleri arasında ipuçları, kendin yap panoları ve müşterilerin kendi konuyla ilgili gönderilerini paylaşabilecekleri panolar bulunmaktadır.

4. Gönderilerinize açıklamalar yazmalısınız.

Pinterest görsel bir ortam olsa da bu gönderilerinize açıklama eklemenizin önemli olmadığını göstermez. Her gönderi, işletmenizi öne çıkaran ve gönderinin konusuyla ilgili olan bir açıklama içermelidir. Her bir açıklamada en fazla 500 karakter kullanabilirsiniz fakat arama yapıldığında insanların sadece ilk 50 veya 60 kelimeyi görme olasılıkları yüksektir. Bu yüzden anahtar terim ve bilgileri ilk başta yazdığınızdan emin olmalısınız. Gönderilerin doğru kullanıcılar tarafından bulunmasını sağlamak için pazarlamacıların SEO'ya da dikkat etmesi gerekir. Gönderi açıklamanıza ve başlıklarınıza hashtag ekleyerek içeriğinizin daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz.

5. İşletmenizin Pinterest'teki performansını analiz etmelisiniz.

Diğer sosyal siteler gibi Pinterest de işletmelerin mevcut kampanyalarının nasıl performans gösterdiğini değerlendirmesine olanak tanıyan bir analiz aracı sunmaktadır. Bu özelliği kullanmak için hesabınızı doğrulamak üzere siteyi ziyaret etmeniz yeterlidir. Ardından gönderilerinizin Google'da ne sıklıkta göründüğü, kullanıcıların gönderilerinizi ne sıklıkta gördüğü ve bunların kaçının doğrudan Pinterest'ten internet sitenize gittiği gibi önemli bilgileri izlemek için Site Metrikleri sekmesine erişebilirsiniz. Analizlere bakarak ne tür gönderileri daha çok paylaşmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

6. Doğru zamanda paylaşım yapmalısınız.

Düzenli olarak paylaşım yapmak önemlidir. Ancak bu istediğiniz zamanlarda paylaşım yapıp başarılı olacağınız anlamına gelmez. Belirli saatlerde paylaşım yapmak paylaşımınızın daha fazla görüntülenmesini sağlar. Sosyal medya analiz şirketi SocialFresh'e göre şirketler hedef müşteri kitlelerinin alışkanlıklarını düşünerek Pinterest'de paylaşım yapmalıdır. Genel olarak paylaşım yapmak için en iyi saatler öğleden sonra 2 ile 4 arası ve akşam 8 ile gece 1 arasıdır. Ayrıca HubSpot, Cumartesi sabahları paylaşım yapmanın etkileşimi arttıracağını söylemiştir.

7. Takipçilerinizle konuşmalısınız.

Pinterest hesabınızda düzenli olarak paylaşım yapmanın yanında müşterilerinizle iletişim kurarak onlarla bağlantı kurmak da oldukça önemlidir. Birçok işletme, Facebook ve Instagram'da yorumlara cevap vermek için oldukça fazla zaman harcar fakat çoğunlukla Pinterest takipçilerini gözden kaçırırlar. Pinterest takipçilerinizle bağlantı kurmak için yorumlarına kısa sürede cevap vermeli ve onlarla konuşmalısınız.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

LinkedIn'de İşletmesine Bir Sayfa Açmak İsteyenlerin A'dan Z'ye Bilmesi Gereken Bütün Ayrıntılar

👇

İşletmesi İçin İnternet Sitesi Kurmak İsteyenlere İzlemeleri Gereken Adımları Ayrıntılarıyla Açıklıyoruz!

👇

Girişimle Uğraşan Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken Sermaye Yatırımını Tüm Detaylarıyla Açıklıyoruz

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'