Pilotlardan Havacılık Mesleği ve Uçuşlara Dair Sır Gibi Saklanan Konular Hakkında 22 İtiraf

Pilotluk mesleğinin karizmasından sık sık bahsederiz, peki mesleğin arka planındaki gerçekler?

5. Birçok havayolu şirketi oksijen maskelerinin tam oturması için pilotlarına sakal bırakma izni vermez.

8. Tüm pilotlar öz savunma derslerine tabi tutulur.

Bunlar yılda 4 kez olan eğitimlerdir.  Uçak içinde oluşacak acil durumlarda müdahale edebilirler. Ayrıca sağlık ve psikolojik uyum testlerinden de geçmeleri gerekir.

'Bu 2.700 uçuş saatinden sonra ben. Sağdaki benim, soldaki ise 20 yıl önce babamın yardımcı pilotluğunu yapmış olan adam.'

11. Uçakta arabalardaki gibi bir kontak anahtarı bulunmaz, uçak bir düğme ile çalışır. Kokpit ana kontrol panelindeki birçok düğmede ise yön okları ve belirtici işaretler pilotların işini kolaylaştırır.

'Herkese göre pilot olmak harika, sadece 39.000 fitte camların kırılması hariç.'

13. Eğer bir pilot yolculara kemerlerini bağlamaları için anons yapıyorsa, sıradan bir durum diyebiliriz. Fakat pilot kabin memurlarına bu talimatı veriyorsa, ciddi bir türbülansa gireceksiniz demektir.

15. Pilotlar eğitim sırasında birçok stres içeren zorlu durumun eğitimini almıştır ancak her farklı acil durumda karar verme insiyatifi tamamen pilotta olacaktır.

''Şu anda uçak boşaltılıyor ve yolcular indiriliyor. Pilotlara minnettarım. Düşmedik ve inmeyi başardık.' Ben de bu sözleri söylemelerinden ve hayatta olmaktan mutlu olmalarından memnunun.'

18. Pilotlar tuvalete gittiğinde, herhangi acil bir duruma karşı kokpite bir kabin memuru girmelidir.

20. Uçuş personelinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara dikkat etmesi gerekir. Özellikle ticari havayollarına mensup pilotlar uçuş esnasında fotoğraf paylaşamaz.

21. Personelin birbiri ile romantik ilişkiler yaşaması genellikle yasak değildir. İş yerinde aşık olup evlenen birçok pilot ve kabin memuru görebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
01.03.2020

dünyanın en cool mesleklerinden biri

01.03.2020

Yapay zeka bütün araç kullanımları için geliyor.

02.03.2020

Bazı uçaklar havalimanı altyapıları destekliyor ise otomatik pilotta kalkış ve iniş yapabiliyorlar.. Özellikle inişlerde pilotlar otomatik iniş sistemini kullanıyorlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ