Pidecileri Kıskandırmaya Hazır mısınız? İşte Evde Lezzetli mi Lezzetli Pide Yapmanın Püf Noktaları

Gerek hamurunun çıtırlığı gerek iç harcının lezzeti ile pidelerin yeri bizim kültürümüzde bir başka. Yumurtalısından kıymalısına, kaşarlısından sucuklusuna… Olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyiz. Müjde! Bu lezzetli pideleri evde de yapmak mümkün. Her ne kadar evde pide yapmak çok zor bir iş gibi gözükse de vereceğimiz teknikler sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle pandemi döneminde bir hayli uzak kaldığımız pidelerle hasret giderme zamanı geldi. İşte pidecilere taş çıkaracak ev pidelerin püf noktaları…

Hamur mutlaka dinlensin!

İşe hamurumuzu hazırlamakla başlıyoruz. Pide hamuru mümkün olduğunca temel ve basit malzemeler ile hazırlanmalı. Eğer süt yoğurt gibi ek malzemeler kullanırsanız pide hamurunuz her an ekmeğe dönüşebilir. Un, su, tuz, maya ve toz şeker ile hazırlayacağınız bir hamur yeterli olur. Unutmayalım, amacımız olabildiğince çıtır fakat kurumayacak bir hamur! Hazırladıktan sonra hamuru mayalanması için mutlaka dinlendirin. Aksi halde, istediğiniz kıvamı alamazsınız.

Harç önemli!

Hamurumuzu dinlenmeye aldık, sıra pidenin asıl lezzetine geldi. İç harcı pidenin tadını belirleyen en önemli unsurlardan biri. Bu nedenle yaparken önem vermekte fayda var. Eğer pidenizi et veya kıyma ile yapacaksanız bu ürünlerin biraz yağlı olmalı ki pideniz kuru kalmasının. Eğer yağsız kıyma kullanıyorsanız harca 3-4 kaşık zeytinyağı ekleyebilirsiniz. İnce kıyılmış soğan, domates, biber ve baharatlar iç harcınızı daha da lezzetlendirecektir. Pide içi, köfte harcı kadar katı olmamalı. Biraz sulu kalmalı. Eğer vaktiniz varsa harcınızı da en az bir iki saat buzdolabında dinlendirirseniz, lezzet farkına siz de inanamayacaksınız!

“Şeklinden bir şey olmaz” demeyin!

Sırada lezzetlerin buluşma aşaması var. O kadar uğraştık, hamur yoğurduk, iç harcımızı hazırladık ama bu aşama da diğerleri kadar önemli. Hamurumuza şekil verirken olabildiği kadar ince açmalıyız. Fakat iç harcı sulu olduğu için onu kaldırabilecek incelikte bir hamur olması gerektiğini unutmayalım. Hamurunuzun kenarlarını kabarık bırakıp, iç harcını eşit bir şekilde yayın. Küçük bir tüyo: Etin hacminin pişerken küçüleceğini göz önünde bulunduralım.

Dereceye dikkat!

Muhteşem sona bu kadar yaklaşmışken kimse hata yapmak istemez! Klişe biliyoruz ama pidenin mutlaka önceden ısıtılmış bir fırında pişmesi gerektiğini unutmayalım. Pideniz en az 200-220 derece sıcaklıkta tam kıvamında pişecektir. Son olarak fırından aldıktan hemen sonra kenarlarına tereyağı sürerseniz kurumasını da engellersiniz. İşte bu kadar, pideleriniz hazır. 

Afiyet olsun!

Popüler İçerikler

151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı