Onedio Logo

Pfizer, Covid-19 İlacının Denemelerine Başladığını Açıkladı

Kapak Görseli

Korona virüs tedavisi için yeni bir ilacın 2’nci ve 3’üncü aşama klinik denemelerine başlandı. Pfizer tarafından geliştirilen ilacın başarılı olması halince virüsü çoğalma imkanı bulamadan durduracağı ve semptomların gelişmesini önleyeceği belirtiliyor.

null Görseli

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, yeni tip korona virüse (Covid-19) maruz kalanlarda enfeksiyonu önleyecek bir ilacın 2’nci ve 3’üncü aşama klinik denemelerine başladığını duyurdu.

Pfizer’in açıklamasına göre, antiviral ilacın klinik denemeleri, Covid-19’a yakalanmış ve semptom gösteren kişilerle aynı evde yaşayan 18 yaş ve üzeri 2 bin 660 sağlıklı yetişkin üstünde yapılacak.

Çoğalma imkanı bulamadan durdurulacak

Çoğalma imkanı bulamadan durdurulacak Görseli

Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten, “Dünyayı etkisi altına almaya devam eden Covid-19 ile mücadelede, enfeksiyonu kontrol eden aşıların yanı sıra, virüse yakalanan ya da maruz kalan insanlar için etkin tedaviler geliştirmek gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Dolsten, denenen ilacın başarılı olması durumunda virüsü, çoğalma imkanı bulamadan durduracağını ve enfeksiyona yakalananlarda semptomların gelişmesini önleyeceğini ifade etti.

Covid-19 virüsünün çoğalmasını sağlayan bir enzimin üretimini durdurmayı hedefleyen ilacın, HIV enfeksiyonlarında yaygın olarak kullanılan ritonavir ile birlikte kullanılacağı açıklandı.

Pfizer’dan önce, ABD merkezli Merck ve İsveçli ilaç firması Roche de, Covid-19 enfeksiyonunun önlenmesi ve tedavisi için hap formatında ilaçlar geliştirdiklerini duyurmuştu.

Popüler İçerikler

Nihal Candan’ın Ölümünün Ardından ‘Kusursuz Beden Algısı’nın Nasıl Dayatıldığını Anlatan Video Gündem Oldu
Nihal Candan’ın Ölümünün Ardından ‘Kusursuz Beden Algısı’nın Nasıl Dayatıldığını Anlatan Video Gündem Oldu
Bakan Tekin Duyurdu: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması Sona Erdi, Forma Geri Geliyor
Bakan Tekin Duyurdu: Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması Sona Erdi, Forma Geri Geliyor
Kulağındaki Küpeleri Çıkaramadığı İçin YKS’ye Geç Kalan Öğrenci X'te Gündem Oldu
Kulağındaki Küpeleri Çıkaramadığı İçin YKS’ye Geç Kalan Öğrenci X'te Gündem Oldu