Sputnik'in aktardığı bilgiye göre,ilaç devi Pfizer'in üst CEO'su Albert Burla, ABD sağlık yetkililerinden onay aldıktan sonra aşının piyasaya sürülmesinin daha hızlı olmasını beklediğini söyledi. Burla, aşıyla ilgili kendisine sorulan 'Aşı olsam bile başkalarına virüs bulaştırabilir miyim?' sorusunu ise şu ifadelerle yanıtladı:
'Bu incelenmesi gereken bir şey. Şu an için bundan emin değiliz.'
Pfizer tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, BioNTech ile birlikte geliştirilen aşının yüzde 90'ın üzerinde etkili olduğu belirtilmişti.
İngiltere de, aşının ülkede dağıtımını onaylayarak Pfizer aşısını onaylayan ilk ülke olmuştu.
Öte yandan Pfizer, 2020 aşı üretim hedefini 100 milyon dozdan 50 milyon doza düşürdü. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamasında aşıların üretimi için gereken büyük ölçekli hammadde tedariğinin üretimin yavaşlamasında etkili olduğunu belirtti.
Şirket Sözcüsü Amy Rose tarafından yapılan açıklamada ayrıca, 'Aşıyı bu hızda büyütmek emsalsiz bir durum. Bilinmeyen bir süreçte önemli ilerlemeler kaydettik' ifadeleri kullanıldı.
Yani diyorki aşı tek seferlik değil devamlı ihtiyaç olacak....ulan elimiz bağlı heriflerin yaptığı üç kağada mecburen eyvallah ediyoruz..abi artık etrafımızdaki sapa sağlamdı dediğimiz insanlar ölmeye başladı tanı temas pozitif zart zurt değil artık insanlar sapır sapır ÖLÜYORLAR...Eğer sağlık bakanlığından onay veriliyorsa (çocukluğumuzdan beri bi ton aşı olduk menşeinin neresi olduğunu hangimiz biliyorz ?) ben o aşıyı yaptırırım..ha eczaneden parayla Alman aşısı bulursam tabiki ilk tercihim Alman aşısı olacak..işallah bu sene bu iş biter
9-10 senelik proje bu. Virüsten aşısına kadar hepsi planlı bir dünya popülasyonu düzenlemesi ve işin kötü tarafı bu sadece başlangıç. Aşı çalışması değil, aşı bahanesiyle genetik mühendisliği yapılıyor, hastalığını, yaşam süreni, sağlığını, genetik üretimini ele geçirmenin ilk ve temel adımı.
Anlamadığım konu pandemi ilan edilmiş ve bir aşı bulunmuş, formülün maddi değeri hesaplanıp dünya sağlık örgütü tarafından bi fon oluşturulup satın alınsa ve dünyaya hızlıca bu üretim formulünü paylaştırsalar olmuyor mu ? tamam her şey para ama sonuçta bu pandemi herkesi etkiliyor.