Pfizer CEO'su Albert Bourla da, İngiltere'nin aşıyı onaylamasını 'tarihi bir an' olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:
'Bu yetkilendirme, bilimin kazanacağını ilk ilan ettiğimizden beri üzerinde çalıştığımız bir hedefti. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nu, Birleşik Krallık'taki insanları korumaya yardımcı olmak için zamanında harekete geçme yeteneklerinden dolayı tebrik ediyoruz. Daha fazla yetkilendirme ve onay beklerken, aşının dünya çapında tedarikini güvenli bir şekilde sağlamak için tedarik etmek için aynı aciliyetle hareket etmeye odaklandık.'
Pfizer ve BioNTech, 18 Kasım'da 3. aşama klinik denemelerini tamamladığını, aşı adayının virüse karşı bağışıklık sağlamada yüzde 95 etkili olduğunu açıklamıştı.
Şirketler, aşı adayının acil kullanımına izin verilmesi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ile Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) başvurularda bulunmuştu.
peki bizim ucuz ve siparişde daha hızlı diye çin aşısı almamız. halkın tepkisini çekmemek için ellerinde alınabilecek en ucuz aşının bu olması. tabii hazinede para kalmayınva ucuzuna kaçmaktan başka bir seçenek kalmıyor sağlık söz konusu olmasına rağmen. bunun sonucunu bundan 5 sene sonra görmeye başlayacağız. kısırlık gibi. çin için kısırlık bir lütuf gibi olabilir ama türkiye için uzun vadede sorun olacak. ben aşıyı yaptımayı düşünmüyorum ama herkesin kendi kararı tabii.
Çin aşısı da en dandik (%40 koruma) ve en ucuz (2 dolar) olanı! Para bırakmadı ki ülke kasasında kodumun vatan haini!
Neden bu aşı ücretsiz değilde Çin’den gelen ücretsiz ? Hangisi güvenilir ? Çin nedir ya ????nasıl güveniyoruz ????zaten şirazemizi kaydırdılar !