PEW Raporunu Açıkladı: Türkiye İnanç Özgürlüğünü En Çok Kısıtlayan Ülkeler Arasında

ABD merkezli PEW Araştırma Merkezi, 198 ülkeyi incelemeye aldığı inanç özgürlüğü raporunu yayınladı.

2015 yılını inceleyen 'Din Üzerine Küresel Kısıtlamalar' adlı raporda Türkiye, hükümetlerin inanç özgürlüğünü en fazla kısıtladığı ülkeler arasında yer aldı.

11 Nisan'da yayınlanan raporun "Hükümet kaynaklı kısıtlamalar" sıralamasında Türkiye 22 ülkeyle birlikte "çok yüksek kısıtlama" kategorisinde sınıflandırıldı.

BBC Türkçe!de yer alan habere göre, Türkiye 2014 yılında da bu kategorideydi. En kötü kategoride bulunmasına rağmen Türkiye'nin durumunda az miktarda iyileşme olduğu belirtildi.

Geçen yıl 16 ülkenin bulunduğu bu kategoride bu yıl 23 ülke listelendi.

'Türkiye'de din kaynaklı toplumsal düşmanlık artıyor'

Rapordaki ikinci sıralama olan 'Din kaynaklı toplumsal düşmanlıklar' sıralamasında ise Türkiye en kötünün bir iyisi olan 'yüksek' kategorisinde yer aldı.

Bu kategoride de Somali, Libya, İngiltere, Suudi Arabistan ve Almanya gibi ülkeler yer alıyor.

Türkiye'nin bu alandaki durumunda ise kötüleşme olduğu belirtildi.

Dünya genelinde dini grupların hükümet kaynaklı şiddet veya kısıtlamalara en fazla maruz kaldığı bölge Orta Doğu - Kuzey Afrika oldu.

Orta Doğu - Kuzey Afrika'yı yüzde 89 ile Avrupa izledi. PEW, Avrupa'daki artışın kıtaya gelen göçmen akınıyla ilişkili olduğunu belirtti.

Dünya genelinde artışın oransal olarak en fazla olduğu bölge de yüzde 53 ile Avrupa oldu.

Avrupa'daki 45 ülkenin 33'ünde Yahudileri, 32'sinde Müslümanları, 21'inde ise Hıristiyanları hedef alan toplumsal olaylar yaşandı

Türkiye 2007 yılına göre geriledi

Türkiye'nin hükümet kaynaklı kısıtlamalar listesindeki puanı 6.8, din kaynaklı toplumsal düşmanlıklar sıralamasındaki puanı ise 6.2.

İki puan da 2007 yılından daha kötü bir seviyede bulunuyor.

Raporun tamamı için tıklayınız.

Popüler İçerikler

Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
13.04.2017

Okulda cuma namazına gitmeyen öğrencilere yapılan psikolojik baskıyı gördüğümden beri bu ülkede inanç özgürlüğü olduğuna inanmıyorum. Atatürk'ün kurduğu laik ülkeden eser kalmayacak bu gidişle.

13.04.2017

Bir de sen kalkıpta tübitak yerine diyanet işlerine yatırım yaparsan cuma fetvasında yılbaşı kutlamayın gavurların bayramı dersen, ateist nesiller mi yetiştirelim dersen bu ülke de inanç özgürlüğü nasıl kısıtlanmasın? Bu da mı batı'nın suçu? Hollanda'nın felan??

Müslümanlar çok ezildi haklısınız. Mesela otelde yakıldılar. Mesela kapılarına kırmızı çarpı konuldu yarın öldürülecekler listesi olarak. Devlet büyükleri mitinglerde bunlar müslüman be müslüman bunlara mı inanacaksınız dedi. Mesela otobüste uçan tekme yediler bir etek davasına. Ya da seçim sonrası Kadıköy'de anne kız meydan dayağı yiyip biz kazandık s.ktirin gidin bu ülkeden dendi. Müslümanlar çok ezildi dimi. Başörtüsü ile okula giremedilerden başka söylediğiniz cümle yok. Bu yanlış sadece devlet büyüklerinindir. Ama müslümanlar dışındaki yaşanan her olay tüm devlet ve tüm milletin yaşadığı yaşattığı olaylardır. İnanç özgürlüğü mü güldürmeyin lütfen.

14.04.2017

Çok yanlı araştırmalar bunlar. Sanki dün ülkenin en büyük kentinin iktidar partisi tarafından yönetilen belediyesinde çalışan bir orospu çocuğu çıkmış da "hayır diyenlerin karısı kızı bize helaldir" açıklaması yapmış gibi bir de Türkiye`yi de listeye almışlar.

15.04.2017

agaaaaaaa bu nasıl bir yerleştirmedir....helaaal..

TÜM YORUMLARI OKU (163)