Petrol ve Gazı Oluşturan Karbonifer Ormanlar Hiç Var Olmasaydı Nasıl Bir Dünyada Yaşardık?

Sanayi Devrimi büyük ölçüde kömür tarafından gerçekleşti ve desteklendi. Odun ve kömür yakıt olarak demiri ve çeliği eritmek için kullanıldı. Ancak o zamandan çok daha önce, henüz 16. yüzyılın başlarında, İngiltere'de odun kıtlığı baş göstermeye başlamıştı. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.

Ağaçların tekrar yetişmesi yavaştır ve çok fazla arazi alanı kaplarlar.

Odun ayrıca kömürün enerji yoğunluğunun sadece yarısına sahiptir, bu yüzden kömürden çok daha fazla odun yakmanız gerekir. Petrol ve gazın olmadığı bir dünyada odunların önemi çok daha fazla artacak ve politik güç, geniş ormanlık alanlarıyla Rusya, Kanada ve Güney Amerika gibi bölgelere kayacaktı.

Kömür ve petrol olmasaydı, ilk kimyagerler etanol veya bitkisel yağdan uzun zincirli hidrokarbonları sentezlemenin çok daha zorlayıcı bir alternatifini bulmak zorunda kalacaklardı.

Plastik ve sentetik kauçuk uzun bir süre boyunca geliştirilemeyecekti ve muhtemelen tek kullanımlık ambalajlar için çok pahalı olacaktı.

Daha da kötüsü doğal gaz, amonyak gübrelerinin üretimi için temel bir bileşendir.

Doğal gaz olmadan gezegen aynı miktarda gıda üretmek için dört kat daha fazla tarım arazisine ihtiyaç duyacak ve bu da nüfus artışını keskin bir şekilde sınırlayacaktı.

Elektrik gücü hala mükemmel bir şekilde mümkün ve kullanılabilir olurdu.

Rüzgar türbinleri ve hidroelektrik barajlar 19. yüzyılda zaten kullanılıyordu ve tüm ihtiyaçlarımızı karşılamak için daha da geliştirilebilirdi. Ancak yalıtım için plastik kullanamayacak elektroniklerin gelişimi yavaşlardı.

Bilgisayarlar var olsaydı, büyük ve ilkel olurlardı.

Atmosferik CO2 seviyeleri sanayi öncesi seviyelerde kalırdı, ancak ısınmak, yemek pişirmek ve sanayi için çok miktarda odun yakılacağından duman ve is çok daha büyük problemler olurdu. Bu, güneş ışığının yüzeye ulaşmasını engelleyerek iklimin soğumasına bile yol açabilirdi. Sınırlı arazi alanı, toprak kontrolü için daha fazla savaşa neden olabilirdi, ancak petrokimya yüksek patlayıcıların hayati bir bileşeni olduğundan, bu savaşlar tüfekler ve toplarla yapılırdı. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Ağaç Halkalarını İnceleyen Bilim İnsanları Kozmik Radyasyon Fırtınaları Hakkında Bilinmeyenlere Ulaştı
Uzaylıların Keşfinin Ardından Dünya Hükümetlerinin Uygulayacakları Prosedürü Sizin İçin Açıklıyoruz
Kara Veba Hastalığının Günümüzün En Büyük Sağlık Problemlerinden Biriyle Bağlantılı Olduğu Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış