Petek Temizliği Nasıl Yapılır? Petek Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Hayatımıza doğalgazın girmesiyle birlikte evlerimizdeki sobaların yerini ısıtıcı olarak doğalgaz peteklerine bıraktık. Bir çoğumuz ilk başlarda bu duruma çok sevindi. Çünkü artık zahmetli sobalardan ve o kurum dolu borulardan kurtulmuş olduk. Bu şekilde temizlik derdinin de büyük bir kısmı gitmiş oldu. Ama işin aslı hiç de öyle sanıldığı gibi değil. Çünkü her ne kadar sobalar kadar zor bir temizlik süreci olmasa da peteklerinde temizliğe ihtiyacı oluyor. Hem içerisinde toz birikmesinden dolayı kendi sağlığımız için hem de evin daha iyi ısınması için petek temizliği önemli bir yere sahip. Pek çok kişi petek temiziliğinin nasıl yapılcağını merak ediyor. Peki, petek temizliği nasıl yapılır? Petek temizliğinin püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Bilindiği üzere günümüzde ısınma olarak en çok tercih edilen doğalgaz ve daha çok doğalgaz petekleri kullanılmaktadır. O yüzden doğalgaz peteklerinin bakımı da ayrı bir önem içermektedir. Peteklerin ısı verimini arttırabilmek adına düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Petek içindeki devamlı su sirkülasyonu sayesinde ısınma işlemi gerçekleşmektedir. Bu işlem zamanla peteklerin içinde nem oluşmasına sebep olur. Bu nem de zamanla petek içlerinde pas oluşumuna neden olur. Pasın ve kirlerin zaman içerisinde dibe çökmesi ise ısı veriminin azalmasına sebep olur. Borularda tıkanmalar başlar su artık eskisi gibi rahat devir daim yapamaz ve petekler ısınmaz. Bu sorunlarla karşılaşmamak istiyorsanız düzenli aralıklarla peteklerinizi temizlemeniz gerekmektedir. Birçok kişi petek temizliğinin detaylarını internet üzerinden araştırıyor. Petek temizliğinin nasıl yapıldığına ve petek temizliği için kullanılacak malzemelere dair tüm detaylara haberimizin ayrıntıların ulaşabilirsiniz...

Petek Temizliği Nasıl Yapılır? Petek Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Öncelikle peteğin dış kısımlarındaki tüm tozlu kısımlar bir elektrik süpürgesiyle temizlenir. Sonra peteğin çıkarılabilen ızgaraları çıkartılır ve petek arası temizleme fırçası ile bir güzel tozu alınarak ardından nemli bir bezle komple silinir. Sonrasında çıkarılan parçalar yerine takılır. 

Ardından petek iç temizliğine geçilir, bu işlem için önce kombinizi kapatın. Tesisatın içindeki tüm suyu tahliye vanasını açarak boşaltın. Öncelikle petek altlarına havlu bezler serin ve sonra peteklerin boru bağlantılı ek yerlerini çıkarın. Açılan bu yerlerden fırça yardımıyla çökmüş pislikleri dışarı çıkarın. Kombi altında bulunan su filtresini çıkararak temizleyin ve ardından tüm parçaları yerine takın. Peteklerinizi de çıkartıp banyoda tazyikli su tutarak içini de temizlemiş olursunuz. Ardından tekrar yerine takılan peteklerin tüm vana bağlantılarını kontrollü bir şekilde yapınız. Ve kombiye su basıncının istenilen seviyeye gelene kadar su basınız. Petekleri kontrol etmek için kombiyi uygun bir sıcaklığa getirerek çalıştırınız. 

Artık peteklerinizin çok daha iyi ısındığını göreceksiniz. En sondaki petekten kombiye yakın yerlerde ki peteklere kadar eşit verim almanız için küçük bir tüyo daha vermek isterim. Peteklerin üzerlerinde bulunan vanaları eksiden artıya doğru açarken, kombiye yakın petekleri bir buçuk tur açın, kombiden uzaklaştıkça tur sayısını artırın ve en sondaki peteği sonuna kadar açın. Böylece ısının eşit olarak peteklere dağılımını sağlamış olursunuz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Fayanslar Nasıl Temizlenir? Karamış Fayanslar İçin Püf Noktalar...
Koltuk Nasıl Temizlenir? Koltuk Temizliği İçin Ne Kullanılır?
Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Duvar Temizliği İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler