Peşinde Koştuğumuz 'Başarı' Aslında Bencillik ve Materyalizmden İbaret: Enis Sipahi'den Dolu Dolu Bir Konuşma

Bizlerin başarılı değil değerleri olan insanlar olmamız gerektiğini ümit eden Enis Sipahi'den dolu dolu bir konuşma. Değişmesi gereken dünyayı bizlerin değiştireceğini söyleyen Enis, en önemli sorunlarımızdan olan 'para'ya da değiniyor.

Popüler İçerikler

Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
02.06.2017

Bu çocuk kim tanımıyorum ama mükemmel konuşmuş. İnsan gibi konuşmuş. Ama emin olun bu çocuğu dinledikten sonra burun kıvıracak binlerce insan var. Çünkü son iki yüzyılda sosyal darwinizm diye bir akım oluştu. Bu akım insanı öyle bir indirgedi ki her türlü güç mücadelesini, adaletsizliği, eşitsizliği kendince doğanın tabii yasaları haline getirdi. Adamlar ekonomide, politikada, sosyal yaşamda, hayatta kalma adına yaptıkları her türlü sömürüye, işledikleri her türlü cinayete bilimsel bir kılıf hazırladılar. Darwinin biyolojik yasalarını aptalca, dar düşünceleriyle sosyal hayata da taşıdılar. Onlara göre toplum da darwinin öngördüğü şekilde evrimleşiyordu. Geçtiğimiz yüzyılda büyük katliamlar yapmış diktatörlere bakın hepsinin felsefesinde bu düşünce altyapısı var. Sıradan kötü bir insanı kötü olduğuna inandırabilirsiniz ama bu sosyal darwinistleri inandıramazsınız. Çünkü onlar ne yapıp ediyorlarsa bilim adına ilerleme adına yapıyorlar.

02.06.2017

Adamlar kötülüğü bile doğanın tabii bir yasası haline getirdiler. Kötülüğe bilimsel kılıf hazırladılar. Bir kere şunu kabul edin. Ortaçağda yaşamıyoruz artık. İçinde bulunduğumuz statüko gücünü inançlardan almıyor ki. Aksine İNANÇSIZLIKTAN alıyor. 17. yy. aydınlanma filozoflarının kullandığı argümanları kullanıp topu taca atmayın. İnsanların neye inanıp neye inanmadıkları beni ilgilendirmez ama bu gerçeği kabul edin. İnanç adına adam öldürmek sömürmek insanları afyonlamak ne kadar iğrençse bilim adına ilerleme adına bunu yapmak da o kadar iğrençtir. Bir kere Tanrıya inansın ya da inanmasın her insanın muhakkak bir dini vardır. Din varoluş amacı demektir. Benim varoluş amacım yoktur diyen bir insan olabilir mi?

02.06.2017

Ne güzel cümleler ne güzel bakış açısı hayran kaldım Enes'e!

02.06.2017

bizde aynılarını söylüyoruzda iste anne baba bizden başarıdan başka bişey beklemediği için onlar mutlu olsun diye koşturuyoruz daha çok

TÜM YORUMLARI OKU (14)