Bunların ardından da yılda elektronik sistemlerin sökme takmalı denetimini zorunlu kılan AB muayene sistemine geçilerek şoförlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini anlatan Lök, bu 4 adım atılmazsa ölümlü otobüs kazalarının devam edeceğini vurguladı.
Lök, şoförlerin çalışma koşullarını da, “Sürücülerin hiçbiri otobüs sahibi değil, uzun hatlarda 3 şoför ayda 50 bin kilometre yol yapıyor, hiç durmuyor. Şoförler otobüslerin bagajında yatıyor. ‘Ne zaman uyanırsınız’ dediğimizde ‘motor durunca’ diyor. Bu çok sağlıksız; dinlenmiş sayılmıyor. Avrupa’da şoförlerin haftasonu 2 gün evinde yatmadığında tam dinlenmenin gerçekleşmediği tespit edilmiş. Bizim şoförler hep yorgun, hep uykusuz” sözleriyle anlattı.
Pandemide darbe yiyen ulaşım sektörü, faturayı şoförlere ve muavinlere kesti. Daha uzun çalışma sürelerinin bunlara sebebiyet verdiğini düşünüyorum. Ayrıca aksatılan araç bakımlarının da etkisi büyük.
onu bunu geçin. trafik kurallarına uymuyor, hız yapıyorlar. denetimi arttırın, uygulayın. trafik kuralları hayat kurtarır. paramparça olmuş yok olmuş otobüste emniyet kemeri taktıktan sonra ne olacak.
Her koltuğa emniyet kemeri sensörü takıp, kemer takılmamış koltuk var ise yolculuğa başlamamak bu kadar mı zor ?