Perşembe Günü Genel Merkeze Teslim Edilecek: CHP'de Olağanüstü Kurultay İçin İmza Verme İşlemi Sona Erdi

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imza verme işlemi sona erdi. 16 Temmuz’da noter aracılığıyla başlatılan ve 17:30'da sonra eren işlem için ilk açıklama Gaye Usluer'den geldi. Usluer, Noter tasdikli tüm imzaları perşembe günü genel merkeze teslim edeceklerini açıkladı.  

İmza işlemi sonrası ilk açıklama Gaye Usluer'den geldi: 'Perşembe günü teslim edeceğiz.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

1.250 delegeden 625'inin imza vermesi durumunda parti olağanüstü kurultaya gidecek.

"Derdimiz koltuk değil, derdimiz çocuklarımız, geleceğimiz memleket'' 📹

Muharrem İnce bugün noter çıkışında bir açıklama yaptı. İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Noterde bir taahhütname imzaladım genel başkan seçildiğim takdirde koltuğa yapışmayacağıma önümüzdeki Cumhurbaşkalığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilemezsen 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gideceğime noterden taahhütname verdim. 51 günde yüzde 31'e yakın bir oy aldık. Bunu 500 günde yapmak lazım. Örgütü hazırlamak lazım. Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam üyelerin önüne sandık koyacağımı sivil toplum örgütlerinin oy kullanacağını baroların, odaların belki de CHP'nin adayını destekleyecek başka siyasi partilerin üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimle cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve kendim de aday adayı olacağım. Koltuk derdinde değilim Türkiye derdindeyim. Zafer hazırlıktır diyorum hep. Seçime 50 gün kala çık gel bizim adayımız ol denince olmuyor bu. Uzun süreli bir hazırlık lazım. Tıpkı Mustafa Kemal Paşa'nın Gediz'de Kütahya'da Eskişehir'de yenilip orduyu Sakarya'nın doğusuna çekip büyük bir hazırlık yapıp daha sonra büyük taarruzla birlikte kazandığı gibi bu zaferin mümkün olacağını ama iyi bir hazırlık gerektiğini düşünüyorum. Sayın genel başkanımızı da bu cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadı önümüzde 5 yıl sonra cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağı da kesin gibi olsaydı şimdi olurdu. O zaman bir an önce olağanüstü kurultaya gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Derdimiz koltuk değil, derdimiz çocuklarımız, geleceğimiz memleket.''

İnce, dün de Halk TV ekranlarından ve Twitter'dan delegeleri imza vermeye çağırmıştı. 📹

CHP sözcüsü Bülent Tezcan "Bize gelen bilgi yeter sayıya ulaşmadığı yönünde" dedi.

Hürriyet gazetesine konuşan Tezcan, yeterli delege sayısına ulaşılması durumunda kurultay sürecini tıkamak gibi bir girişimde bulunmayacaklarını ifade etti ve 'Öyle bir irade oluşursa sendrom yaşamaya gerek yok. Ama oluşmazsa da herkes sonucu kabul edecek' dedi.

Tezcan, 24 Haziran seçimleri sonrasında kurultay çağrıları yapıp lider değişikliği talep etmek yerine seçim sonuçlarının doğru biçimde ele alınması gerektiğini söyledi ve ekledi: 

'Tabii ki kurultay demokratik bir haktır, buna itiraz edemem ama sağlıklı değerlendirme böyle olur, yoksa biri gitse, başkası gelse bunun kıymeti yok.'

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise olağanüstü kurultayı toplayacak salt çoğunluğa ulaştıklarını açıklamıştı.

Tüzün geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada '559 delege imzası elimizde, 69'u da postada. Toplam 628 imza topladık' demişti.

Kulis: İmza vermeyi taahhüt eden bazı delegelerin imzalarını geri çekmiş olabileceği belirtiliyor.

CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlamıştı.

İnce'den Kılıçdaroğlu'na Teklif: 'Ben Genel Başkan Olayım Sen de Onursal Genel Başkan Ol'

24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce 15,3 milyon ile oyların yüzde 30,6'sını almış, parlamento seçiminde ise CHP 11,3 milyon ile oyların yüzde 22,6'sını elde etmişti.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.07.2018

Kılıçdaroğlu partiyi HDPKK sevicileri ve Atatürk düşmanı varlıklarla doldurdu. Bütün önemli merkezlere onları koydu. Partiyi Atatürk'ün partisi olmaktan çıkarttı. Ha İnce'nin bu durumu değiştireceğini düşünüyor muyum ? Hayır. İkisini de sevmiyorum (Hayır AKP'li veya MHP'li veya İYİ Partili değilim, meclisteki partilerin hiçbirini desteklemiyorum) ama Kılıçdaroğlu'na birisinin "Hadi yürü git lan !" demesinin vakti geldi. Kamuoyunun desteğine sahip olduğu için de bunu yapma olasılığı en yüksek olan kişi de Muharrem İnce. Kılıçdaroğlu'na artık kimse oy falan vermez. %20'yi görme olasılığı tehlikeye girer eğer Kılıçdaroğlu devam ederse.

30.07.2018

doğru söze ne denir!

Biri kılıçdaroğluna pes etmesi gerektiğini söylesin. Çünkü vazgeçmeyeceğiz, adaletin bittiği yerde yeşerir umutlar. HERKESE İNAT; 7 BÖLGEDE 81 İLDE 80 MİYON GÜLSÜN DİYE MUHARREM İNCE!

30.07.2018

Yıllardır Chp ye oy veren bir seçmen olarak , Chp kesimini iyi tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim. Eğer yerel seçimlere Kılıçdaroğlu ile girilirse , Chp %20 nin altında kalır. %15 i bile göremeyebilir. Bir çok belediyeyi kaybeder. En büyük darbeyi İzmir'den alır. Chp seçmeni başka seçmenlere benzemez. Sandığa gitmeyerek cezayı keser. Bakınız: Ekmeleddin vakası. Sandığa gitmeyeceklerden biri de benim. Koltuk sevdası, partinin ve ülkenin çıkarlarının önüne geçerse bizden oy beklemesinler.

TÜM YORUMLARI OKU (24)