Periyodik Cetveldeki Soygazları Ezberleme Yöntemi Olan 'Hergele Necati Arsız Karısını Kesti Rendeledi' Kodlaması Tepki Çekti

Periyodik Cetvelde yer alan elementlerin akılda daha kalıcı olması ve ezberlenmesini kolaylaştırmak için oluşturulan 'kod' tepki çekti. Yıllardır aynı şekilde öğretilen 'Hergele Necati Arsız Karısını Kesti Rendeledi' kodlaması tepki çekti.

Ziya Selçuk'un da etiketlendiği tepki tweetinde, 'Bu nedir yahu bu nedir!? Bir eğitmen nasıl böyle bir kodlamayı öğrencilerinin zihnine işler!? Bir cevabınız yok mudur buna?' denildi.

twitter.com

Görkem Şahin isimli hoca tarafından anlatılan Periyodik Sistem 2 dersi sırasında kullanılan ve tepki çeken o 'kod'lama:

Benim Hocam isimli YouTube kanalında yayınlanan dersin tamamını buradan izleyebilirsiniz:

O tepkinin gereksiz duyar olduğunu düşünenler de İrem'e tepki gösterdi:

twitter.com
twitter.com
twitter.com

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızına Şiddet Uygulayan Annenin Görüntüleri Tepki Çekti! 'Alın Sizin Olsun'
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
13.10.2020

Resmen saçmalık. Öğrencinin zihnine işleyecek olan zihniyettir, kelimeler değil. Biz de gördük bunu neden kadın kesmiyoruz. Sıktı bu boşa duyar kasmalar. Bu kadar mal mı bizim millet böyle şeylerden etkilenecek. Şuna benziyor, televizyonda uyuşturucu gördüm hemen alıp kullanayım. Saç ma lık.

Kaç yıldır kullanılan bir ezberleme. Şimdi mi dikkatinizi çekti? Kimse şu ezber yüzünden birilerini öldürmez. Öldürüyorsa zaten kesinlikle daha büyük sorunlar vardır.

14.10.2020

yıllardır aynı kodlamayla öğrendik. Bende gördüm bu kodlamayı sınavlarda vs. bu aklımda kalıyordu. Ama kadın haklarını sonuna kadar savunan bir erkeğim. Böyle salak salak şeylere takılmayın. Önemli olan sözcükler değil zihniyet. Zaten kadınları öldürenler kimya öğrenmek için bu kodlamarla uğraşmayan kekolar :)

TÜM YORUMLARI OKU (24)