Pera Palas'ta Dikkat Çeken Parti! Tarih Meraklıları 1920’nin İstanbul'undan Örnek Vererek Tepki Gösterdi

130 yıldır İstanbul'un kalbinde her olaya tanıklık eden Pera Palas Otel'de geçen günlerde 1920 yılı konsepti bir yılbaşı partisi düzenlendi. Dönemin ruhuna uygun giyinenler dönemin meşhur müzikleriyle dans ederek 1921 yılına 'Merhaba' dedi. Bazılarının partinin oldukça eğlenceli ve yaratıcı olduğunu ifade etti ancak partiye tepki gösterenlerin sayısı da oldukça fazla. Tarih meraklıları 1920'nin İstanbul'undan ve Anadolu'sundan örnek vererek tepki gösterdi.

Paris-İstanbul seferini yapan dünyaca ünlü Orient Express’in yolcularının İstanbul’da konaklayacağı lüks bir otel bulunmaması ‘ihtiyacından’ kaynaklı 1895 yılında Pera Palas Otel yapıldı.

130 yıldır İstanbul’un kalbinde savaşlara, barışlara tanıklık eden Pera Palas Otel'de aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırladı. Atatürk’ün kaldığı 101 numaralı şimdi müze olarak hizmet veriyor.

Geçen günlerde Pera Palas Otel’de 1920 konseptli bir yılbaşı partisi düzenledi. Konukları 1920’nin ruhuna uygun giyindi, o dönemin müzikleriyle 1921 yılına “Merhaba” dedi.

Sosyal medyada görüntüleri yayılan parti kullanıcıları ikiye böldü. Pek çok kişi o partide olmayı veya o döneme tanıklık etmeyi ne kadar çok istediğini paylaştı. Pek çok kullanıcı ise 1920’lerin İstanbul’undan tarih dersi verdi.

Partiye tarihten örnek vererek tepki gösterenlerin yorumları şöyle oldu 👇

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Tepki gösterenlerin yersiz eleştirilerde bulunduğunu söyleyenler de oldu 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yeni Yılın İlk Bebeği Mahir Deniz Doğdu: Sosyal Medya Kullanıcılarından 2025’in İlk Mizahı Geldi
Nasıl Ev Alınacağını Anlatan Kullanıcıya Anlatıp Anlatacağına Pişman Ettiren Yorumlar
Çalışan Anneleri Hedef Gösteren Kullanıcıya Onedio Okurlarından Ders Niteliğinde Yanıtlar
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Nebahat Çehre’nin "Şort Sayfiye Yerinde Giyilir" Çıkışı Sosyal Medyayı İkiye Böldü!
YORUMLAR
04.01.2025

Ya bi defolun gidin ya. Cok biliyosunuz. Bi birakin insanlari istedikleri gibi eglensinler. Eglenmekten utanir hale getirdiler bu ulkeyi yemin ederim sagcisi da solcusu da. Hepsi kendi mutsuzluklarindan, tatminsizliklerinden. Pis kiskanclar ya

04.01.2025

Bu parti ve Şakir Paşa dizisi ile Osmanlı Güzellemeleri, Osmanlıcılık, Osmanlı meraklıları burada biter herhalde. Dedelerimiz savaştayken burada partilenmesi konusuna "Monarşi" denir. Monarşiye dahil soylu aileler ve burjuva sınıfı, ülke savaşta diye servetlerinden ve konforlarından vazgeçmezler. Dünyanın her yerinde aynıydı bu konu. Atamıza laf ediyorsunuz, osmanlı cart curt diye, şimdi de Osmanlı'ya laf ediyorsunuz. Bi karar verin artık.. Tarafınızı seçin ve susun. Ne istiyorsunuz, sadece kaos mu olsun ?!?!

04.01.2025

İstanbul son kez 1920'de işgal edildi. Türk Ordusu 6 Ekim 1923'te İstanbul'a girdi. Eskiden 6 Ekim'i bile kutlayabiliyorken ve o gün İstanbul'da resmi tatil bile ilan edilirken, bugünlerde ise bu önemli gün ne hükümet zümresinde ne de çoğunluk bir nüfus tarafından artık anılmıyor bile. İlginç olanı partiyi eleştiren kendince duyarlı tiplerden buna laf eden yok ama 1920'ler denildiğinde sadece 1923 öncesini değil, 1923 sonrasını da kapsadığını idrak edemeyen bir sürü sazan var. Gereksiz demagoji olmuş biraz.

TÜM YORUMLARI OKU (20)