Pep Guardiola Gazetecinin "Milliyet" Sorusuna Kızdı ve Gazze'de Olanları Hatırlattı

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Wolves maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında, Thomas Tuchel’in İngiltere Milli Takımı’nın başına geçmesiyle ilgili yöneltilen milliyet sorusuna oldukça sinirlendi.

NATO karşıtlığı ve Katalonya'nın bağımsızlığı konusundaki fikirleriyle bilinen Katalan teknik direktör Guardiola yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında bir muhabir, Pep Guardiola'ya şu soruyu yöneltti: "İngiltere'de, 'A Milli Takım'ın teknik direktörü İngiliz olmalı' düşüncesi var. Bu görüşe katılıyor musunuz?"

Bu soruya sinirlendiği görülen Guardiola, " İnsan olarak seçemediğimiz şeyler var. Katalan olmayı ben seçmedim. İnsanlar nerede doğduğunu seçemez. Anneni babanı seçemezsin. İngiliz olmayı siz seçmediniz" dedi.

Guardiola, insanların milli takımları çalıştıracak kişinin kendi milletlerinden olmasını istemesini anladığını belirterek, "Ancak bir İngiliz'in de milli takımda başarısız olabildiğini gördük." dedi.

"Dünya büyük, açık görüşlü olmalısınız" diyen Guardiola bu konular yerine daha önemli konular olduğuna değinerek "Gazze'de olanlara bakın" dedi.

Daha önce Rusya-Ukrayna savaşında NATO'yu suçlayan Guardiola, "Rusya'da, İsrail'de, Gazze'de, Ukrayna'da ve Afrika'da olanlara bakın. Almanya'da, Meksika'da ve dünyanın birçok yerinden birçok insandan çok şey öğrendim. İnsanların daha iyi olması için çaba göstermeliyiz." dedi.

Dortmund'un Eski Teknik Direktörü Edin Terzic, Kastamonuspor'u Analiz Etti
Kar Altında Kalan Tenis Kortları Daha Önceden Bu Konuda Uyarı Yapan İpek Şenoğlu'nu da İsyan Ettirdi
Toprak Razgatlıoğlu Tarih Yazdı: İkinci Kez Dünya Superbike Şampiyonu Oldu!

Popüler İçerikler

MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
Arka Sokaklar, Narin Güran Olayını İşleyerek İzleyiciden Tam Not Aldı
Arda Güler'in Buz Pistindeki Performansı Yine İspanyolları Büyüledi