Pentagon Hiroşima'ya Atılandan 24 Kat Daha Güçlü Bir Atom Bombası Ürettiklerini Duyurdu

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, Hiroşima'ya atılandan tam 24 kat daha güçlü bir atom bombası yaptıklarını duyurdu. Dünya çatışmalara odaklanırken Pentagon'dan gelen bu sarsıcı açıklama herkesi şok etti. Detaylar içerikte. 👇

Kaynak: 1

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD'nin Hiroşima'ya atılan atom bombasından 24 kat daha güçlü bir nükleer silah geliştirdiğini açıkladı.

Bu yeni silahın B-21 Raider savaş uçağından atılacak B61-13 isimli atom bombası olduğu ve 360 kilotonluk bir tahribata yol açabileceği belirtildi.

Hiroşima'ya atılan bombanın enerjisi yaklaşık 15 kiloton iken Nagazaki’ye atılanın etkisi ise 25 kiloton olarak tahmin edilmektedir.

Bu yeni silahın geliştirilmesi, Çin'in 2030 yılına kadar nükleer savaş başlıklarını iki katına çıkaracağını duyurmasının ardından geldi.

Pentagon’dan açıklamayı yapan John Plumb, bu gelişmeyi "Amerika'nın stratejik tehditlere karşı caydırıcılığını arttırmak ve müttefiklere güvence vermek amacıyla" yapılan bir adım olarak nitelendirdi.

Ancak bu yeni silahın geliştirilmesi, ABD'nin nükleer silah sayısını artırmayacağı ve mevcut nükleer silah envanterinden bazı silahların kullanılamaz hale getirileceği ifade edildi.

İngiliz medyası ise yeni geliştirilen atom bombasının etkisinin büyük olacağını vurguladı.

Daily Mail'de yer alan haberde bu bombanın 1 milyon kişiye kadar ölüme sebep olabileceği ve yer altı hedeflerini de vurabileceği belirtildi. Yeni bombanın yaklaşık 5.5 kilometre çapında bir alanda etkili olabileceği ve ciddi radyoaktif kalıntılar bırakabileceği de ek bilgiler arasında yer aldı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Dünyadaki Tüm Şehirleri Yok Etmek için Kaç Nükleer Bomba Gerekir ve Her Biri Aynı Anda Patlasa Ne Olur?
Bilim Adamları Federasyonu Duyurdu: Nükleer Bomba 'Hasar Gördü' İddiası
Bugün Bir Nükleer Savaş Çıksa Oluşacak Senaryolar Sizi Ruhunuzun Derinliklerine Kadar Korkutacak!

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayeti Bir Kayıp Çocuk Olayını Gün Yüzüne Çıkarabilir
Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
31.10.2023

Peki çar bombasının haberi var mı bu durumdan

31.10.2023

eteğiniz tutuştu dünyaya göz dağı mı veriyorsunuz :D sizin hiroşimaya attığınız bomba 18.000 TOn TNT idi. RUSLARIN ÇAR BOMBASI 50 mg TON tnt İDİ... 1 mgton = 1.000.000 TON TNT GÜCE EŞDEĞER OLDUĞUNA GÖRE 24 * 18.000 = 432.000 TON TNT GÜCÜNDE. ADAMLAR 60 YIL ÖNCE 50.000.000 TON TNT GÜCÜNDE BOMBA YAPMIŞ VE BAŞARI İLE PATLATMIŞLAR NEYİN KAFASINDASIN PENTAGON?

31.10.2023

Ayrıca gücü test edilmeden önce korkularından yarı yarıya düşürülmüştür. olurda tüm hidrojen atomlarının nükleer füzyona uğrması sonucu oluşabilecek küresel bir felaketten korkmasalardı 100 MG TON deneyecekti manyaklar. Füze teknolojilerinde ve nükleer teknolojisinnde Rusların eline su dökemezsin pentagon. bu geliştirdik nutku aslında var olan bir unsuru hatırlatma amacı güderek aba altından dünyaya ve rusya ve çine eylemlerinize dikkat edin bende NÜKLEER VAR VE KULLANIRIM DEMENİN KİBAR VERSİYONUDUR...

31.10.2023

Amerika üretebilir serbest.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ