Onedio Logo

Penguen: 'Basın Özgürlüğü Adına Çok Düşündürücü'

Kapak Görseli
null Görseli

Penguen Dergisi, kapağında yer alan karikatüre açılan davayla ilgili yaptığı açıklamada, 'Kapağımızda yer alan karikatürde hiçbir hakaret ögesi bulunmamasına rağmen böyle bir davanın açılmasını düşünce özgürlüğü adına çok zorlama buluyoruz, basın özgürlüğü adına da çok düşündürücü…' dedi.

Penguen Dergisi'nden yapılan açıklamada; 'Öncelikle çok üzgünüz. Bir karikatüre dava açılması, üstüne de davanın böyle bir cezayla sonuçlanması sadece karikatürist olarak değil, vatandaş olarak da bizi yaraladı. Kapağımızda yer alan karikatürde hiçbir hakaret ögesi bulunmamasına rağmen böyle bir davanın açılmasını düşünce özgürlüğü adına çok zorlama buluyoruz, basın özgürlüğü adına da çok düşündürücü...' ifadelerine yer verildi.

Kararı temyiz edeceklerini belirten dergi yönetimi, 'karikatürdeki hangi unsur nedeniyle ceza verildiğini ise ancak gerekçeli kararın açıklanmasından sonra öğreneceğiz' dedi. Dergi yönetimi karikatürlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Kendini AKP sempatizanı diye tanımlayan Cem Safcıer’in Penguen dergisinin karikatüründe “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘top’ işareti yaptılar” ihbarı sonucu Penguen Dergisi çizerlerine açılan davada çizerlere Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle 14 ay hapis cezası verilmişti. Hâkim, cezayı önce 11 ay 20 güne ardından para cezasına çevirerek 7 bin TL’ye indirmişti.

CNN Türk

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sokak Röportajında Bir Erkeğin Karısının Yanında Söyledikleri Saç Baş Yoldurttu
Sokak Röportajında Bir Erkeğin Karısının Yanında Söyledikleri Saç Baş Yoldurttu
Pazarcıların Tepkisi Dinmiyor: Pazarcıyı Azarlayan Belediye Başkanına Ağır Sözlerle Video Çektiler
Pazarcıların Tepkisi Dinmiyor: Pazarcıyı Azarlayan Belediye Başkanına Ağır Sözlerle Video Çektiler
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Açıkladı: Özgür Özel'e Soruşturma Açıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Açıkladı: Özgür Özel'e Soruşturma Açıldı