Peluş Oyuncaklar Bizi Çocukluğumuza Götürdü

Türkiye, 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremle sarsılmıştı. Yıkılan binalar sonucu binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, birçok kişi dışarıda kalmıştı. Felaket sonrası birlik olan spor camiasından Beşiktaş ise Antalyaspor ile oynanan maçın 4. dakikasının 17. saniyesinde 'Bu Oyuncak Sana Arkadaşım' kampanyasını devreye soktu önce depremden etkilenen illerin plakaları yansıdı skor tablosuna ve daha sonra sahaya pelüş oyuncaklar atıldı.

Aynı anda “bir başkadır benim memleketim“ çalmaya başladı. İnanılmaz bir atmosfer, orada olmayı çok isterdim.

Beşiktaş taraftarının bu yapmış olduğu sürpriz belki günler sonra ilk defa mutluluktan gözlerimizin dolmasına, tebessüm etmemize, belki de öfke hissetmemize sebep oldu. Yaşamış olduğumuz en keskin duygu sanırım çocukluğumuza dönme hisseydi. Çünkü peluş oyuncaklar bizi çocukluğumuza döndürür. Yetişkin olarak bu kadar yoğun duygu karmaşası yaşamamızın sebebi budur. 

Peki çocuklar açısından peluş oyuncaklar neden bu kadar önemli? Beşiktaş taraftarı bu oyuncakları özellikle mi seçti? Gelin birlikte bakalım.  

Çocuk psikolojisinde peluş oyuncaklar oldukça büyük bir anlam taşıyor.

Peluş oyuncaklar çocukların duyusal becerilerini geliştirme konusunda çok önemlidir. 

Çünkü peluş oyuncaklar hem yumuşak hem de sevimlidir, hiçbir çocuk onlara dokunmaktan kendini alamaz. Dokundukça da duyusal becerileri olumlu yönde gelişir. 

Güven verir, çocukların korkularını yenmelerini sağlar. 

Çocuklar anneden ayrıldıktan sonra ilk başta kendi başlarına uyumakta zorluk çekerler ve peluş oyuncaklar onlara uyumaları konusunda uyku arkadaşı olarak destek olur.

Kaygıyı gidermede yardımcıdır.

Peluş oyuncaklara sarılmak oksitosin hormonununun salgılanmasını sağlar. Bu sebeple çocuğun herhangi bir kaygısı varsa oyuncağa sarıldıktan sonra bu kaygısı yavaş yavaş dinmeye başlar. 

Dostluk kavramı erken yaşlarda gelişmeye başlar. 

Çocukların henüz çok küçük yaşlardayken peluş oyuncakla kurmuş olduğu ilişki ruh sağlığını olumlu yönde etkiler, dostluk kavramı ilk onlarla başlar.

Gelelim deprem konusuna, buradaki depremzede çocukların bol bol oyun oynamaya ihtiyaçları var; çünkü çocukların dili oyun, kelimeleri oyuncaklardır, duygularını regüle etmeleri, travmalarını aşabilmeleri için bol bol oyun oynamaları gerekir.

Bu sebeple Beşiktaş taraftarının yapmış olduğu oyuncak kampanyası harika bir etki yaratmıştır, ilerdeki yapılacak kampanyaların da önünü açmasını umuyorum

Bir daha böyle bir acı yaşanmamak üzere…

Instagram

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"