Pek Çok Kişinin Fobisi Gerçek Oldu: İzmir'de Bir Kadın MR Cihazında Unutuldu

MR'a girmek pek çok kişi için korkutucu. Küçük, kapalı bir alanda uzun süre durmak zorunda kalmak, çoğu kişi için oldukça zorlu bir deneyim olabiliyor. Ancak, oldukça önemi ve gereklili bir işlem olduğundan sıklıkla kullanılıyor.  MR görüntüleme, vücudumuz hakkında derinlemesine bilgi sağlayan ve doktorların doğru teşhis ve tedaviyi belirlemelerine yardımcı olan bir teknoloji. Fakat yine de pek çok kişi MR cihazına girmekten çekiniyor. İzmir'de bir kadının başına tam da bu korkuları haklı çıkaracak bir olay geldi. 

15 dakika MR cihazında kalması gereken kadın 1 saatten uzun bir süre cihazda unutuldu. Durumu farkeden kadın önce etrafına yumruklar atarak sesini duyurmaya çalıştı. Kimse gelmeyince ise kendi çabasıyla cihazdan çıktı. Yaşadıklarını ise tüm detaylarıyla anlattı.

Buradan izleyebilirsiniz;

Uzun süre MR cihazında kalmak zararlı mı?

Başı döndüğü için cihazda kaldığı süre boyunca gözlerinin kapalı olduğunu söyleyen kadın, bir süre sonra bir gariplik olduğunu farketmiş. 'Zannedersem teknisyenin telefonuna mesaj gelmiş. Nereye gittiğini bilmiyorum. Ben öğle yemeğine gitmiştir diye düşündüm.' diyen kadın, cihazdan kendi çabalarıyla çıktığında 1 saatten uzun bir sürenin geçtiğini görünce şoke olmuş. 

Bu olayın üzerine insanlar MR'da uzun süre kalmanın zararlı olup olmadığını merak etti haliyle. MR cihazlarında iyonlaştırıcı radyasyon kullanmıyor, bu yüzden kanser riski yok. Fakat kapalı alan fobisi olanlar için zorlayıcı bir durum olabilir.

👇

twitter.com
twitter.com
twitter.com

Bu videolar da ilginizi çekebilir;

Röportaja Bile Sinirlendiler: Rizelilere Sokak Röportajında "Rizeliler Sinirli midir?" Sorusu Soruldu
Uzun Saatler Nöbet Tutmak Zorunda Kalan Doktorlar Nöbetlerinin İlk ve Son Saatlerini Paylaştı
Her Şey Son Teknoloji: Japonya'da Diş Hekimliği Yapan Bir Türk Çalıştığı Klinikteki İlginç Detayları Paylaştı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

20 Yaşında 1 Milyon Dolara “Hayır” Dedi: Genç Kadın Bu Teklifi Reddetme Sebebini Açıkladı
Sosyete Dünyasını Yasa Boğan Ölüm Haberi: 30 Yaşındaki Leyla Mizrahi Uykusunda Hayatını Kaybetti
Oytun Erbaş'ın "Hokkabaz" Çıkışına Köpüren İrem Derici Ağzına Geleni Saydı: "Kı*ımın Profesörü!"
YORUMLAR
08.11.2025

bu tür mezbelelikler hep gariban vatandaşın üstünden geçer. aynı durum biraz nüfuz sahibi, sözü geçen birinin başına gelse, muhtemelen başhekim görevden alınır, hastaneye el konulurdu. mr cihazının içinde bir hastayı unutmak, ancak türkiye gibi liyakatın değil de torpilin ön planda olduğu üçüncü sınıf ülkelere yakışan bir vurdumduymazlık. kendilerine yapılsa, ortalığı ayağa kaldırırdı horozbucocuu çifte standart timsahları

08.11.2025

Ortalığı ayağa kaldırırım, olması gereken budur. Cana kast var olayda, affı olamaz.

üzüldüm bende çok girdim çok şükür allah'a unutulmadim, geçmiş olsun.

08.11.2025

Lisedeyken 1 saatliğine MR a girmiştim uyuyakalmışım, doktor 2-3 kez sesledikten sonra uyanmıştım 😅

08.11.2025

abimin genel başkanlık dönemindeyse sıkıntı olabilirdi 🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ