Pegasus'tan 'Rakılı Fotoğraf' Açıklaması: 'Kabul Edilemez'

Rakı masasında çekilen ve 'Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin' ifadeleriyle paylaşılan fotoğraf sosyal medyada tepki çekti. Bu kişilerin çalıştığı belirtilen havayolu şirketi Pegasus ise söz konusu fotoğrafla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bir grup şirket çalışanının 'Kadir gecesi özel' yazısı ile rakı masasındaki fotoğraflarını paylaşmaları büyük tepki çekti.

Fotoğraf, muhafazakâr çevreler tarafından 'İslam'a saldırı' ve 'saygısızlık' olarak yorumlandı.

Twitter'da #Pegasus etiketiyle 50 bine yakın paylaşım yapıldı.

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları 👇

Havayolu şirketinden açıklama geldi: "Gerekli aksiyon ivedilikle alınacak"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. 

Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. 

Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığı, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurallarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır.'

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
28.04.2022

şirket ve masada oturanlardan ziyade paylaşımı yapan kişiyi bağlayan bir terbiyesizlik. şirketin ne günahı var, anlayan var mı?

Şirketin bir günahı yok zaten mesele bir yaptırıma maruz kalmalarını sağlamak.

28.04.2022

Pegasus mesai bittikten sonra personellerine nasıl karışabilir?

Pegasus açısından en kötü ihtimali söylüyorum: tazminatlarını verip kovarak karışabilir. Kaldı ki hepsi oldukça genç, çok bir tazminatları da yoktur. Ötesinde belki de sözleşmelerinde vardır bir madde bilemiyoruz. Hepsini geçtim, paylaşımı yapan hepsini yakmış. İnanmayan vardır gider içer alem yapar kime ne, paylaşımı yapan hepsini yakmış :))

28.04.2022

Rakıdan tiksindiğiniz kadar tecavüzden, suçtan da tiksinseydiniz! Ama yok padişah han sultanları neye kızıyorsa bu sensörlü beyinlerde ona tepki gösteriyor

Olay rakı değil aslında olay kadir gecesi ile dalga geçilmesi yoksa istediğini yapsın. Olay pegasusa nasıl gitmiş onu anlayamadım bu durumlarda millet gidip işini mi araştırıtor kovdurmak için saçma bir durum.

TÜM YORUMLARI OKU (195)