Peeling Ne İşe Yarar? Peeling Nasıl Yapılır?

Kir, toksin ve ölü cilt hücrelerinin cilt üzerinden kaldırılması için yapılabilecek en tesirli uygulamalardan biri olan peeling, güzel ve sağlıklı bir cildin olmazsa olmazıdır. Peeling birçok farklı yöntemle yapılabilmekte ve vücudun neredeyse her alanına uygulanabilmektedir. Ancak peeling yaparken cilde nazik davranmak gerekir. Düzenli aralıklarla uygulandığında cilt üzerinde gözle görülür fark yaratan peeling ne işe yarar? Peeling nasıl yapılır? İşte peeling hakkında merak edilen tüm detaylar…

Peeling farklı şekillerde yapılabilmektedir. Bu sebeple fiziksel peeling, lazer peeling ve doğal peeling gibi isimlerle anılırlar. Her birinin cilt üzerinde önemli katkıları bulunmaktadır. Fiziksel peeling uygulamasında hepimizin banyoda kullanabileceği sünger, fırça ve ponza taşı gibi çeşitli araçlarla cilt üzerinden ölü deriler arındırılabilir. Lazer peeling uzman tarafından yapılan, cilt görünümünü yenileyen bir yöntemdir.  Bu işlem genellikle derin sivilce izleri, çukurlar ve leke gibi sorunların tedavisi için kullanılır. Doğal peeling ise karbonat, kahve ve domates gibi doğal ürünlerle yapılan yüzeysel peeling işlemini içerir. Cilt güzelliğinin tartışmasız en önemli bakım rutini peeling işlemidir. Peki, peeling ne işe yarar? Peeling nasıl yapılır? İşte detaylar…

Peeling Ne İşe Yarar?

Peeling ciltteki ölü hücreleri, kiri ve cilde biriken kimyasal birikintileri temizlemeye yarar. Gözeneklerde biriken makyaj kalıntıları, ter ve fazla yağ gibi birikimler peeling ile ortadan kaldırılabilir. Dolayısıyla derinlemesine temizlenen bir ciltte sivilce ve siyah nokta gibi sorunlarda büyük oranda azalma meydana gelir. 

Peeling düzenli ve doğru uygulandığında gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Bu durum ince çizgi ve kırışıklıkları görünümünü azaltmaya yardımcı olacaktır. Kuruluk ve düzensiz cilt tonu için de iyi bir tedavi seçeneği olan peeling, leke kremleri, nemlendiriciler ve anti aging ürünlerin emilimini kolaylaştırır ve faydaları iki katına çıkarır. Aynı zamanda vücuda yapılan peeling işlemi batık oluşumunun da önüne geçmektedir. Bu gibi birçok faydası olan peeling, daha taze, sağlıklı ve canlı bir cilt görünümünün en önemli adımıdır.

Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling uygulaması yaparken cildinizde oluşabilecek olası tahrişleri önlemek için cildinize nazik davranın. Özellikle kuru cilde sahip olanlar bu konuda dikkatli olmalıdır. Peeling nasıl yapılır merak ediyorsanız şu önerilerde bulunabiliriz;

- Peeling işlemini haftada an fazla 1-2 defa uygulamanızda fayda vardır. Aksi takdirde cilt tabakasına zarar vererek, çizilmelere ve tahrişlere neden olabilirsiniz.

- Evde doğal ürünlerle peeling yapacaksanız ılık duşun ardından peeling yapmayı deneyin. Bu sayede gözenekleriniz açılacaktır.

- Gözeneklerin açılması için peeling öncesinde yüzünüze buhar banyosu da uygulayabilirsiniz.

- Peeling yaparken cilt nazikçe ovulmalıdır.

- Uygulanan peeling cilt tipine uygun olmalıdır. Eğer kuru cilde sahipseniz peeling içinde bir miktar nemlendirici ürün olduğundan emin olun.

- Cilde uygulanan ürün 5-10 dakika sonra ılık suyla yıkanmalıdır.

- Peeling yüz dışında dirsekler, ayaklar, boyun, bacak gibi her alana uygulanabilir. 

- Uygulamanın ardından cilde nemlendirici uygulanmalıdır.

- Peeling işleminin akşam saatlerinde yapılması önerilmektedir. Çünkü peeling sonrası cilt hassaslaşır. Bu sebeple cildin toparlanması için zaman verilmesi gerekir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Cildinizi Bakımsız Bırakmayın! Evde Yapabileceğiniz Doğal Peeling Tarifleri
Konu Peeling Olunca Bilmemiz Gereken 10 Şeker Gerçek

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı