Ped Paketini Poşete Koymadan Sokakta Yürüdüğünü Söyleyen Kadının İnsanları Bölen Paylaşımı

Beni bu konular çok yoruyor! Ya sizi?

Gazete kağıdıyla sarılır, o da yetmez poşetle de bir güzel saklanır. Ne mi bu? Tabii ki de ped! Bu regl meselesi nedeniyle kadınlar hala acayip bir şekilde toplum baskısını enselerinde hissediyor.

Erkek bireylerin bilgisizliği ve regl olmayı ayıp olarak gören toplumun varlığı kadınların asabını da bozuyor. Görselde gördüğünüz gibi...

Twitter'dan bir kadın kullanıcı da aslında buna dikkat çekmek, durumu normalleştirmek için ped paketini poşete koymadan elinde tutarak yürüdüğünü söyledi.

@arjiness

Kadının bu paylaşımı da tepki çekti. Bazı insanlar, hem ahlaki boyutunu ele alarak hem de normalleştirme şeklini eleştirdi.

@HalloGutten

@MehmetEminErem

@gulactikiz

@KargaKarakanat

@pirlanta_s9

@derinkafasi

Kendisine tepki gösterenlere de şu şekilde cevap verdi;

Elbette bu paylaşıma destek verenler de oldu.

@Ozu_Mustafa

@mrscinibili

@Gizo_Bigg

@R6LDUlbvNEFvMVQ

Siz hangi taraftan olayı değerlendiriyorsunuz? Yorumlarda konuşalım!

@cantanaydi

Popüler İçerikler

Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
"Bence Şakalaştık" Diyen Hasan Can Kaya'nın İmalı Bulunan Cem Yılmaz Yanıtına Yorum Yağdı!
YORUMLAR
15.03.2021

Prezervatifle bir tutulması da bence ayrı bir saçmalık. Prezervatif CİNSELLİK ile ilgili bir şey, ped ise sağlık-hijyen için olan bir şey. Burnunuzu silmek için selpak aldığınızda poşete mi koyun diyorsunuz? Tamam, göze sokarak elinde sallaya sallaya gezmesi de normal dışı ama acayip bir şey de değil, belki poşete para vermek istemedi, olamaz mı? Ben 34 yaşında bir kadınım, bu zamana dek satın alırken, kullanırken, taşırken, ve hatta isterken de hiç utanmadım, çünkü utanılacak bir şey değil. Genç kızken yeri geldi babamdan da iş çıkışı evimize market alışverişi yaparken almasını rica ettim, yeri geldi eşime de söyledim istedim. Ped bir sağlık-hijyen ürünüdür, tü kaka öcü bir şey değil.

15.03.2021

Benim babam bizim pedlerimizi kendi alıyor bazen bittiğini fark edip sormadan da alıyor şu ana kadar da asla bakkaldan almadı çünkü siyah poşet veya gazete veriyorlar. Yani bunun yaşla veya cinsiyetle alakası yok insan olmakla ilgisi var

15.03.2021

Evet cinsellikle ilgili olmadığı bir yana cinsellik gibi keyfi bir şey de değil. Kondomla bir tutulması aşırı saçma. Kondomu ister kullanır ister kullanmazsın, hatta ister sevişir ister sevişmezsin ama ben bu ay kanamak istemiyorum yaa deyip regl olmamak gibi bi seçeneğimiz yok. Bunu çoğumuz her ay çekiyoruz. Ve bakınca bu ped sırf "oraya" konuyor diye aklınıza cinsellik geliyorsa buna da pes. Bir sürü regl olan insan ise eminim ped görünce regl kaynaklı fiziksel / psikolojik sıkıntılarını filan hatırlıyordur. Olay tabulaştıkça bunları da konuşmamız engelleniyor, konuşmadıkça da çözemiyoruz. Olayın ekonomik yönü de var, ped alamayan bir sürü insan var. Askıda ped uygulaması olsa mesela bir sürü insan için çok hayati olur. Ama bu yapılsa gene bir sürü kıyamet kopar. Bu tabular yüzünden mesela kimse böyle bir şeyi dükkanında yapmaya cesaret edemez. Ayıp sayılmasının sakıncalarını bilmem anlatabildim mi.

TÜM YORUMLARI OKU (47)