Ped Bulunmadan Önce Kadınların Menstrual Dönemlerinde Neler Kullandığını Görünce Epey Şaşıracaksınız!

Pedler ve tamponların kullanımı artmadan önce kadınlar regl dönemlerinde ne tür hijyen ürünlerini kullanıyorlardı? Pamuk kumaştan tutun, deniz süngerine kadar aklınıza bile gelmeyecek tüm ürünleri sizler için açıkladık. İçeriğimizi merak ediyorsanız sizleri şöyle alalım...👇

1. Papirüs, ahşap ve deniz süngerleri:

Antik çağlarda kadınların regl dönemleri ile nasıl başa çıktıkları hakkında neredeyse hiçbir bilgi bulunmamakla birlikte, tarihçiler kadınların M.Ö. 5. yüzyılda regl dönemlerinde günlük hayatta sıkça kullandıkları papirüs veya deniz süngerleri gibi emici ürünler kullandıklarını tahmin ediyorlar.

2. Bez parçaları:

19. yüzyılda, Avrupa ve Kuzey Amerika'da kadınlar, bez parçalarından tıbbi aletler üretiyorlardı. Kadınlar, steril bir çözüm olmayan regl kıyafetleri yapmak için pazen veya dokuma kumaş kullandılar.

3. Tek kullanımlık peçeteler:

1897'de Johnson & Johnson markası, hijyenik pedlerin ilk versiyonunu geliştirdi. Lister'in havluları olarak adlandırılan tek kullanımlık peçeteler, menstrüasyon için ilk ticari ürün haline geldi. Bununla birlikte, regl hala bir tabu olarak görülüyordu ve kadınlar bu ürünleri satın almak için mağazalara gitmek istemediler, bu yüzden ürün sonunda başarısız oldu.

4. Sıhhi önlük:

Hijyenik olan bu önlükler, kıyafetlere kan sızmasını önlemek için bacakların arasından geçen bir şerite sahip kauçuk bir önlüktü. Temelde önlük, kıyafetleri lekelerden korumak için yapılmıştı, regl dönemleri için kullanılması pratik bir çözümdü.

5. Regl kemerleri:

Adet kemerleri, 1900'lerde hijyenik pedlerin ilk versiyonu haline geldi ve regl dönemleri ile başa çıkmak için popüler bir yöntemdi. Kadınların pamuklu pedleri kırptığı ve ardından içlerine yerleştirdikleri ipek elastik bir kemerdi. Kemerler yapışkan şeritli ilk ped oluşturulana kadar popüler kaldı.

6. Sıhhi iç çamaşırları:

1920'lerde bu tasarımlar dönemin iç çamaşırlarıydı. Bu tasarım, bebek bezleriyle aynı malzemeden yapıldı.

7. Alüminyum ve kauçuk kaplar:

Bu minik kaplar günümüzde de popülerlik kazanıyor olsa da, ilk tasarım uzun zaman önce icat edildi ve alüminyum veya sert kauçuktan yapıldı. 1956'da Leona Chalmers, ürünü daha yumuşak malzemeler kullanarak yeniledi. Kapların amacı akan sıvıyı toplamaktı, ancak o zamanlar piyasada başarılı olamadı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Saçınızı Haftada Kaç Kere Yıkamanız Gerektiğini Açıklıyoruz!
Şeker Tüketmeyi Tümüyle Kesersek Vücudumuzda Ne Gibi Değişiklikler Meydana Gelir?
Oda Isıtıcısı Bulunan Sıcak Bir Ortamda Uyumak Size Ne Tür Zararlar Verir?

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
20.11.2021

Deniz süngerinin altarnatifi olarak günümüzde sentetik olarak üretilen süngerler var; Soft Tampon diye aratarak bulabilirsiniz. Normal tamponlardan farkı; daha yumuşak, o dönemde cinsel ilişkiye uygun, dışarı sarkan ip yok yani mayo giyerken ip gözüküyor mu diye endişelenmeye gerek yok ve bildiğim kadarı ile bazı sünger tamponlar yıkanıp tekrar kullanılabiliyor, 6 ay kadar ömürleri oluyor. Tekrar kullanılabilir olması daha az atık olmasını ve ekonomik olmasını da sağlıyor. Bez parçaları da günümüzdeki yıkanabilir bambu ya da organik pamuk pedlere benziyor. Yıkanabilir pamuk pedleri öneririm, bambu pedler biraz daha erken yıpranıyor. Tek kullanımlık pedlere göre daha sağlıklı ve rahat pedler. İçlerinde kimyasal yok, plastik yok, çevre dostu, çok çok ekonomik. Yıkaması da hiçte zor değil.

20.11.2021

Kaplarda günümüzde genelde tıbbı silikondan üretiliyor. Bedene hiç bir zararı yok. Kullanımı vajina florasına zarar vermiyor, kan tutmada en yüksek kapasiteye sahip, doğru takıldığı zaman sızdırmaz, sanıldığının aksine hiç hissedilmiyor varlığı, çevre dostu, 10 yıl kullanılabiliyor(markadan markaya değişiyor), fazlasıyla ekonomik, koku yok, 12 saat vücut içinde durabiliyor gün içinde değiştirme derdi yok tamponda ki gibi 'ya 8 saat uyur değiştiremezsem ne olur' derdi yok, havuza ve denize girmeye engel değil...adet kabının güzelliklerini anlat anlat bitmez. Tampon kullanmaya alışkın olanlar kolaylıkla bu ürün geçebilir. 3-4 dönem içinde kullanmayı öğrenir ve alışırsınız. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ