Suudi Arabistanlı fotoğrafçı Faisal Almalki, peçeli kadınların peçelerinin ardından dünyayı nasıl gördüklerini anlatan bir fotoğraf çalışması yapmış. Bu serinin ismine 'Lone Canyon' adını vermiş yani Türkçe olarak 'Yalnız Vadi'.
Yalnız Vadi ismi, kadın ile yüzünü tamamen örten peçe ile arasındaki boşluğu temsil ediyor. O boşluktan dünyayı nasıl gördüklerini bizim de görmemizi sağlayan Almalki, bir başkasının gözünden dünyayı algılamanın imkanını sunmuş.
Almalki, bu projeye başlarken kıyafet ile ait olduğu topluluğun kültürünün ne derece bağlantılı olduğunu anlamaya ve göstermeye motive olmuş. Fakat daha sonra oluşturduğu bu proje bir bakıma 'önyargının portresi'ne de evrilmiş. Peçeli bir kadının 'öteki' olarak fotoğraflandığını da göz ardı etmemiş.
Dünyada peçenin hala bir kıyafet seçimimi yoksa bir insan hakları ihlali mi olduğu tartışılıyor. Bu proje sayesinde bir nebze de olsa peçeli bir kadının gözünden dünya nasıl gözüküyor, anlamak mümkün.
resmen hayatı 240p çözünürlükte görmek gibi.
peçelilere "neden peçelisin" diyemem ama biri su insanlara kadın yüzünün haram olmadıgını, yani dinimizde peçenin olmadıgını söylesin!
siz niye dertleniyorsunuz... bundan rahatsız olsalar tercih etmezlerdi ( tercih yapabilen kadınlar ) ... bazıları kendini öyle rahat ve huzurlu hissediyor... bana göre dinimizde avret yerlerinizi örtün derken yüz kastedilmediğinden aşırı bir tedbirlilik ama o öyle mutlu ise bende mutlu olurum... herkes nasıl hissediyorsa vijdanı ne istiyorsa içinden nasıl geliyorsa öyle giyinmeli her iki durumda da.. dalga geçmeyi de bırakın artık