PCR Testi Ücretsiz Mi Yapılacak? PCR Testi Şartı Ne Zaman Başlayacak?

Son yapılan Kabine toplantısında alınan kararla birlikte aşı olmayanlara PCR testi şartı getirilmişti. Şehirler arası ulaşımda veya konser ile tiyatro gibi toplu alanlarda aşı olmayanlar PCR testi sonuçlarını göstermek zorunda olacak. Ayrıca öğretmenler de hafta iki kez PCR testi yaptıracak. PCR testi zorunluluğu yarından (6 Eylül) itibaren uygulanacak. Peki, PCR testi ücretsiz olacak mı? PCR testi nedir, sonuçları ne zaman çıkıyor? İşte PCR testi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

İçişleri Bakanlığı, Kabine toplantısında alınan kararları 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile duyurdu. Öğretmenlerden ve kalabalık ortamlarda bulunan vatandaşlara PCR testi zorunluluğu getirildi. Yayınlanan genelge sonrasında ‘PCR testi nedir’ ve ‘PCR testi nasıl yapılır’ sorusu yeniden gündeme geldi. Koronavirüs ile birlikte hayatımıza giren PCR testi, yeni dönemde daha sık kullanılacak. İşte PCR testi ile ilgili tüm bilgiler…

PCR TESTİ ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Birçok alanda PCR testinin zorunlu tutulacak olması, testlerin ücretli olup olmadığı sorusunu da gündeme taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmen ve üniversite öğrencileriyle çalışanların devlet hastanelerinde ücretsiz olarak PCR testi yaptırabileceğini açıkladı.

PCR TESTİ İŞÇİLERDEN İSTENİLECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işverenlerin, Covid-19 aşısı olmayan işçilerden haftada bir kez zorunlu PCR testi isteyebileceği belirtildi.

Bakanlıktan Perşembe günü yapılan açıklamada, 'Covid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek' denildi.

81 il valiliğine gönderilen yazıda, işverenlerin Covid-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istendi.

PCR TEST SONUÇLARI KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

PCR testi sonuçları, testin yapıldığı yere ve yoğunluğa bağlı olarak 24 saat ile 3 gün arasında çıkabilmektedir. PCR testlerinde iki tür uygulama vardır. Bunlar gerçek zamanlı PCR yani real time PCR ve hızlı sonuç veren PCR'dir. Gerçek zamanlı PCR sonucu 1-3 saat içinde çıkarken, hızlı sonuçlu olanlarda 15 dakikadan 1,5 saate kadar sürede sonuç alınabilir.

Devlet hastanelerinde uygulanan Kovid-19 testlerinin sonuçları ise 3 gün içinde e Nabız sistemine yükleniyor. e Nabız sistemine e Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarasıyla giriş yapılabiliyor.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler