PCR Testi Öğretmenlere Ücretsiz Mi Olacak? PCR Testi Nedir, Nasıl Yapılır?

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelgeyle 6 Eylül’den itibaren aşı olmayan vatandaşlara PCR testi zorunluluğu getirileceğini duyurdu. Aşı olmayan öğretmenler, haftada iki kere PCR testi ibraz edecek. Ayrıca konser, tiyatro gibi alanlara girişte ve şehirlerarası yolculukta da vatandaşlardan PCR testi istenecek. Peki, PCR testi nedir, nasıl yapılır? Öğretmenler PCR testini ücretsiz mi yapacak? İşte internetin gündemindeki PCR testi ile ilgili tüm bilgiler…

PCR Testi Nedir?

PCR testi, polimeraz zincir reaksiyonu ya da kısaca PCR adı verilen bir laboratuvar tekniği kullanarak alınan örneklerde virüsün genetik materyalinin bulunup bulunmadığını tespit eder.

Söz konusu genetik materyal virüsün RNA parçalardır. Diğer testlerin aksine vücudun normalde ürettiği antikorları değil de, virüsün doğrudan varlığını saptamaya yönelik bir testtir. Bu sebeple alınan örnekte virüsün varlığının bulunması gereklidir.

PCR Testi Öğretmenlere Ücretsiz Mi Yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitim kapsamında istenecek zorunlu PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağını açıkladı.

Kabine toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Sağlık Fahrettin Koca, 'Yüz yüze eğitim kapsamında haftada 2 kez istenecek zorunlu PCR testi ücretsiz mi olacak' sorusuna, 'Devlet hastanelerinde ücretsiz olacak.' yanıtını verdi.

PCR Testi Nasıl Yapılır?

Hastanın burnundan ve boğazından özel çubuklarla sürüntü yöntemi ile örnek alınır. Alınan sürüntü örnekleri virüs taşıma ortamı olarak da bilinen özel sıvılar içerisinde testin yapılacağı yetkili laboratuvara ulaştırılır. Örnekler PCR yöntemiyle incelenir ve sonuç raporu oluşturulur. Antikor testi kişinin daha önce enfeksiyonu geçirip geçirmediğini ve virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanılmadığını tanımlamaya yöneliktir.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!