PCR Testi Nedir? PCR Testi Ne Kadar?

Koronavirüs ile beraber sıkça gündeme gelen  PCR testi vücuttaki çok az sayıdaki mikrobu bile tespit edebilir.  Moleküler tanı testi olarak da adlandırılan PCR testinin fiyatları geçtiğimiz günlerde tartışma konusu olmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, PCR testlerine fiyat sabitlemesi getirdiklerini söylemişti.  Peki PCR testi nedir, PCR testi ne kadar?

PCR Nedir?

PCR (Polymerase Chain Reaction), DNA içerisinde yer alan, dizisi bilinen iki segment arasındaki özgün bir bölgeyi enzimatik olarak çoğaltmak için uygulanan tepkimelere verilen ortak bir isim olarak tanımlanmaktadır. PCR bir tanı testi olarak bilinmektedir ve koronavirüste de virüse ait RNA'yı göstermektedir. Yani PCR test koronavirüs sürecinde, vücuttaki virüsün kimliğini göstermek için yapılan bir testtir. 

Farklı hastalıklar için de kullanılan PCR, vücuttaki çok az sayıdaki mikrobu bile tespit edebilmektedir. PCR testine moleküler tanı testi de denebilmektedir. Test, vücutta virüsün varlığını, ayrıca vücudun enfeksiyona yanıt olarak ürettiği antikorları belirleyebilmektedir.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamadı; 'Kamu sağlık hizmetleri fiyat tarifesinde Covid-19 koronavirüs hastalığı pandemisi kapsamında kişilerin talepleri üzerine yapılacak olan Covid-19 RT- PCR testleri için, katma değer vergisi (KDV) ve S908116 kodlu Covid-19 (SARS-CoV-2) izolasyonu işlem bedeli dahil olmak üzere S908115 kodlu Covid-19 (SARS-CoV-2) Reverse Transkriptaz PCR test bedelinin 250 Türk lirası olarak belirlendi' denildi.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Sağlık Bakanlığı Harekete Geçti: Fahiş Fiyatlı PCR Testi Ücretleri İade Edilecek

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!