Paskalya Yemeği Ramazan'a Denk Gelince Müslümanlar ve Hristiyanlar 2 Kilometrelik Masada Birlikte Yemek Yedi

Belçika’nın Antwerp şehrinde 2 kilometrelik bir masa kuruldu. Paskalya Bayramı için kurulan masa Ramazan'a denk geldiği için, Borgerhout mahallesinde Müslümanlar ve Hristiyanlar birlikte yemek yediler.

Geçen yıl 2.500 kişi için 1 kilometrelik hazırlanan masa bu yıl 7.000 kişi için 2 kilometrelik olarak hazırlandı.

Hazırlanan masa ile Müslümanlar iftar yaparken Hristiyanlar ise Paskalya bayramını kutladılar. Ortaya ise renkli görüntüler çıktı.

Voa Türkçe'de yer alan habere göre ise, Belediye Başkanı Mariam El Osri, 'İnsanları bir masada birleştirmekten, birlikte yemek yemelerini ve bağ kurmalarını sağlamaktan, farklılıklarındansa ortak noktalarına odaklanmalarını teşvik etmekten daha iyi bir yol olamaz' diyen El Osri, 'Din ve kültür çeşitliliğini kullanmak, insanları bir araya getirmek istiyoruz' diye konuştu. ⁣

#1

#2

İlginizi çekebilecek diğer videolar: 👇

2019'daki Seçimde Kamyon Kasasında Self Control ile Kutlama Yapan Grup 31 Mart'ta da Ortaya Çıktı!

👇

Fatih Portakal'ın Sözcü Tv'de Dili Sürçtü: 'Turgut Altınöküz'

👇

Kendini 'Mesih' İlan Eden Hasan Mezarcı, Paskalya Bayramını ve 31 Mart Seçim Sonuçlarını Kutladı

👇

Trabzon'un Merkez İlçesi Ortahisar'ı CHP'nin Kazanması ile Vatandaşlar Horon Teperek Kutlama Yaptı

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı: Otopsiye Giren Doktor ve Dönemin Savcısı İlk Kez Konuştu
YORUMLAR
02.04.2024

Çok güzel, harika ve medeniyet saçan görüntüler 🙌

02.04.2024

Düşünsenize şöyle bir etkinliğe gidiyorsunuz ve yanınızdaki adam yemeğini yerken ''kafir''olduğunuz için kafanızı kesmeyi hayal ediyor. Some muslims problems or muslims are problem for world

04.04.2024

Niye uç örnek? Kafa kesmeyi düşünenin diğer dinlerdeki karşılıkları da benzer oluyor. Daha doğrusu her din veya ideolojide aşırıcılar vardır. İnsanlar kişilklerini bu inanç ve ideoloji ile bütünleştirip kanalize olabilirler. Aynı şekilde hoşgörülü ve bütünleştirici örnekler de gayet olağandır. Spesifik olarak birini ya da herhangi bir dini sevmeyebilir ve eleştirebilirsiniz fakat arketip olarak lanse ettiğiniz figür çok istisnai. Dolayısıyla bu yanlı, adaletsiz ve nefret içerikli paylaşımınızı kınıyorum.

02.04.2024

Aynı topraklarda yaşayıp aynı havayı tenessüf ediyoruz aynı sokaklarda karşılşıyorsak neden aynı masada yemek yemeyelim. Farklılıklarımız var ama benzerliklerimiz daha çok Bilmem kaç bin yıldır hayatta kalma mücadelesi vermişiz bu esnada bir çok din uygarlık yıkım savaşlar geldi geçti. Yok oluşun yakınlarından geçmişiz. Bilgi esnek coğrafyalara göçmüş gelişmiş bizide yükseltmiş. İnsanları hayatta tutan insan yapan geliştirdiği akılcılık ve onun katılığını yumuşatan vicdanı oldu. Keşke ayrılıklar adına ayrılan bütçeler; insanların ,hayvanların, doğanın korunması ,geliştirilmesi için harcansa. Keşke bir tık daha insanlığımızı ileri götürebilsek. Sınırlı bir alanda sınırsız hırsımızın kurbanı olmasak ne güzel olacak.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ