Paşinyan 'Son Derece Acı Verici' Sözleriyle Duyurdu: Azerbaycan ve Ermenistan Savaşı Sonlandırdı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarıyla ateşkes için ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurarak, bunun kendisi ve Ermenistan halkı için 'son derece acı verici' olduğunu ifade etti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ateşkes için ortak bir bildiri imzalandığını ifade etti.

'Savaşın sona ermesine ilişkin bir bildiri imzaladım'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda 'Rusya ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla Karabağ'daki savaşın 13.00 itibariyle sona ermesine ilişkin bir bildiri imzaladım. Yayınlanmış olan açıklama metni hem ben hem de Ermenistan halkı için inanılmaz derecede acı verici' ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın detayları ise şu şekilde:

'Ermenistan Birleşmiş Milletler kararlarını yerine getirecek, sırasıyla 15 Kasım, 20 Kasım ve 1 Aralık'ta bazı bölgeleri Azerbaycan'a teslim edecek. Mevcut cephe hattı Moskova saatiyle gece yarısı itibarıyla durdurulacak. Rusya Federasyonu, beş yıl boyunca Laçin Koridoru'nun korunması için arabulucu olarak görev yapacak.'

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
10.11.2020

Azerbaycan halkının bu mutlu gününü kutlarım.. böylesi acı yılların yaşanmasına sebep olan yavşak ermenilere ve tasmasını tutanlara lanet olsun

09.11.2020

Ne zaman yeneceklerini anladilar tekrar saldırıp işgal edeceklerdir. Ne Rusya'ya ne ermenistana güven duyulmaz, duyulmamali.

10.11.2020

Bir ananın iki oğlu Bir ulusun iki qolu O da Ulu, bu da Ulu Azərbaycan Türkiyə🇦🇿🇹🇷🙏

TÜM YORUMLARI OKU (56)