Pasaport Damgası Gidiyor, Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi Geliyor: Yeni Sistem 10 Kasım'da Hayata Geçecek!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sınır güvenliğini güçlendirmek ve yasa dışı göçün önüne geçmek için uygulamaya koyduğu Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi (EES), 10 Kasım 2024 tarihinden itibaren hayata geçecek. Peki, Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi nedir? Bu yeni sistemle birlikte neler değişecek?

Kaynak

Yeni giriş çıkış sistemiyle birlikte AB dışı ülkelerden Schengen bölgesine gelen kişilerin giriş ve çıkışları dijital ortamlarda kaydedilecek.

Entry/Exit System (EES) adıyla duyurulan bu sistemde, vizeye tabi olmayan ülke vatandaşlarının dahi kişisel verileri dijital ortamda tutulacak.

AB vatandaşı olmayan üçüncü ülke vatandaşları için uygulanan pasaportların elle damgalanma işleminin yerini de bu sistem alacak. Ayrıca sistem, giriş ve çıkışta kişilerin biyometrik verilerini de kaydedecek.

10 Kasım'dan itibaren uygulanmaya başlayacak olan EES (Elektronik Giriş/Çıkış Sistemi), Schengen bölgesindeki 27 ülke ile Bulgaristan ve Romanya’da geçerli olacak.

Uzmanların görüşüne göre, giriş ve çıkış işlemleri sırasında biyometrik veriler toplanacağı için bu yeni sistemle birlikte sınırda bekleme süreleri de uzayabilir.

Bunlara da göz atın:

Schengen Çilesi: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İçin Vize Almak Neden Giderek Zorlaşıyor?
Meğer En İnce Detaya Bile Bakıyorlarmış: Hava Yolları Nereye Uçacaklarına Nasıl Karar Veriyor?
Sadece Estetik İçin Değil: Uçak Kanatları Neden "V" Şeklindedir?

Popüler İçerikler

Semih Çelik'in Surlarda Öldürdüğü İkbal Uzuner'in Son Anları Ortaya Çıktı!
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Katleden Semih Çelik Hakkında İlginç Detay: ‘Kukla’ Kitabından mı Esinlendi?
Türkiye'nin Konuştuğu Köfte Krizi Sonrası Köfteci Ramiz'den Dikkat Çeken Paylaşım!
YORUMLAR
09.10.2024

Aynı bizim sınırlar! Aynı!

09.10.2024

geçen malezyaya gittim orda da giris cikista e pas ile gectim ciktim ucaga binerken ki mal da niye mührün yok dedi sorguya cekti beyinsiz calistigi havaalani komple e pass ile calistigi halde sordu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ