Partnerinizle Cinselliğiniz Hakkında Konuşmaya Çekinmemeniz Gereken 10 Konu

Partnerinizle cinselliğiniz hakkında konuşmaktan çekinmemeniz gereken 10 konuyu listeledik. İyi okumalar!

1. İstekler ve ihtiyaçlar

Aslolan anlaşmaktır. Anlaşabildiğiniz müddetçe partnerinizle her konuyu konuşmaktan çekinmemelisiniz. Konuşmanız gereken başlıca konulardan biri, karşılıklı cinsel istekleriniz ve ihtiyaçlarınız. Birlikteliklerinizi daha tatmin edici hale getirmek için istek ve ihtiyaçlarınızı açık açık konuşmaktan çekinmemelisiniz.

2. Cinsel sağlık ve güvenlik

Cinsel sağlığı odağınıza alacak şekilde önlemler alır, güvenli birliktelikler yaşadığınızdan emin olursanız cinsel hayatınız hem oldukça rahatlar hem de renklenir. Cinsel sağlık konusunda doktor kontrolünden geçmeniz, gerekli testleri yaptırmanız ve olası istenmeyen durumların önüne geçmek için yaşadığınız rahatsızlıklar konusunda partnerinizi bilgilendirmeniz de tavsiye edilir.

3. Fetişler, zevkler ve fanteziler

Türlü fetişlere ve fantezilere sahip olmak ayıp bir şey değildir. Yargılanmaktan korkmadan bunları partnerinizle paylaşmanız, daha renkli bir cinsel hayatı beraberinde getirir. Bu tür fantezilerinizi partnerinizle paylaşmaktan, yeri geldiğinde bu konuları açmaktan çekinmeyin!

4. Cinsel tatmin ve doyum

Cinsel birlikteliklerde karşılıklı doyum ve tatmin duygusunu sağlamak çok önemlidir. Bu konularda partnerinizle açık ve dürüst bir iletişim dili tutturmanız, birlikteliklerinizin çok daha renkli ve tatmin edici olmasını sağlar.

5. Endişeler

Cinsel yaşamınızla ilgili yaşadığınız endişeleri partnerinizle paylaşmaktan çekinmeyin. Bu sayede partnerinizin ne düşündüğünü daha iyi anlayabilir, cinsellik kavramına daha rahat yaklaşabilir ve cinsel yaşamınızı iyileştirebilirsiniz.

6. Çeşitli sıkıntılar ve sorunlar

Cinsel yaşamınızda yaşadığınız sıkıntıları konuşarak çözmeye çalışın ve böyle durumların her ilişkide yaşanabildiğini gözardı etmeyin. Dürüst ve açık bir şekilde konuşmak, yaşadığınız sıkıntılara çözüm sunabilir.

7. Geçmişte yaşanan cinsel deneyimler

Geçmişte yaşamış olduğunuz deneyimleri partnerinizle paylaşmaktan ve onunkileri dinlemekten çekinmemelisiniz. Birbirinizin deneyimlerini anlar ve bu konuları konuşmaktan çekinmezseniz hem daha anlayışlı yaklaşabilir, hem de belli durumlarda nasıl davranmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

8. Cinsellikteki sınırlar ve kurallar

Cinsel yaşamımızla alakalı sınırlarımızı, hangi davranışların kabul edilebilir olduğunu ve nelerin kabul edilemeyeceğini karşı tarafa söyleyebilmeliyiz. Sınırları ve kuralları konuşarak ortak bir anlayışa varabilir ve cinsel hayatımızı daha renkli ve mutlu hale getirebiliriz.

9. Cinsel ilişki sıklığı ve ritmi

Partnerinizle cinsel birlikteliklerinizin sıklığı ve ritmini konuşabilirsiniz. Bu, her çiftte değişiklik gösterebilen bir konudur. Partnerinizle bu konuları konuşarak cinsel ilişki sıklığınızı ve ritminizi belirleyebilir, memnuniyetinizi ya da memnuniyetsizliğinizi paylaşabilirsiniz.

10. Cinsel hedefler ve gelecek planları

Partnerinizle cinsel yaşamınıza ve ilişkinizin geleceğine dair planlar yapıp hedefler belirleyebilirsiniz. Bu konuları partnerinizle konuşabilir, aranızdaki bağları sağlamlaştırmak üzere yeni adımlar atabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık