Partnerinizle Birlikte Yaşam Alanı Kurgularken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Herkes partneriyle zaman zaman aynı evi paylaşmak ister. Ancak bu kararı verirken iyice düşünmeniz gerek. Partnerinizle birlikte bir eve çıkmayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gerekenleri sizler için toparladık. Partneriyle eve çıkmayı düşünenleri içeriğe alalım!

1. Partnerinizle bir eve çıkma fikri çok güzel olsa da bu kararı çok düşünerek vermeniz gerek.

İlişkiyi derinleştirecek bu adımı atarken iyice düşünmeniz lazım. Eve çıkmak birbirinize yakınlaşmak için çok iyi fırsat olsa da sağlam olmayan ilişkiler için kötü sonuçları olabilir.

2. Partnerinizle birlikte bir yaşam alanı oluşturacaksanız bu birlikte yaşamın karşılıklı anlayışa dayanması gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Birlikte yaşadığınız evde ilişkinizin zarar görmemesi için her iki tarafın da uzlaşmaya yanaşması gerekiyor. Çiftler eve çıkmadan önce mutlaka beklentilerini konuşmalılar. Bu sayede anlayışlı ve sağlıklı bir şekilde ilişkilerine devam edebilirler.

3. Partnerinizle bir eve çıkmayı düşündüğünüzde ilk yapmanız gereken karşılıklı olarak açık ve dürüst bir iletişim kurmak.

Çiftler bu aşamada beklentilerini ve hayallerini paylaşabilir. Karşılıklı olarak fikirlerinizi dinleyerek birbirinizle paylaşmanız gerek. Beraber eve çıkmak konusunda endişelerinizi de mutlaka bu aşamada dile getirmelisiniz.

4. Evi ortak paylaşacağınız kişiyle ortak bir vizyonunuz da olmalı.

Birlikte evinizi oluşturmadan önce evinizin tarzı konusunda hemfikir olmalısınız. Evinizin tarzının modern mi yoksa bohem mi olacağını bile konuşup kararlaştırmalısınız. Evinizle ilgili her konuda aynı sayfada olmaya çalışmanız gerek.

5. Biriyle aynı evde yaşamak o kişiyle uzlaşma içinde olmayı gerektiriyor.

Aynı evde yaşarken ortak bir paydada buluşmak lazım. Her iki taraf da fikirlerini paylaşır ve ortak nokta bulunarak sorunlar çözülebilir. Burada dikkat etmeniz gereken, bir konuda inatlaşmadan uzlaşmaya açık olmak.

6. Birlikte de yaşasanız kişisel alanınıza karşılıklı saygı duymalısınız.

Birlikte vakit geçirdiğiniz kadar kendinize de kişisel zaman ayırmalısınız. Her iki partnerin de evde kendine özel alanı olmalı. Birbirinizin kişisel alanına saygı duymalı ve orada vakit geçirmesine izin vermelisiniz.

7. Aynı evde yaşamak evin sorumluluklarını da paylaşmak demek. Birlikte yaşadığınız evde evin işlerini de paylaşmanız gerekiyor.

Ev içinde birçok iş var. Beraber bir evde yaşadığınızda ev işlerini, temizliği ve evin tüm sorumluluklarını adil bir şekilde paylaştırmanız gerek. Bunları nasıl paylaştıracağınızı eve çıkmadan konuşmalısınız.

8. Eve çıkmak çok eğlenceli görünse de finansal olarak bir yük. Çift olarak finansal paylaşımı nasıl yapacağınıza da karar vermeniz gerekiyor.

Eve çıkmayı düşünürken finansal durumlarınızı da dikkate almanız gerek. Ev kirası, faturalar veya evin giderlerini nasıl paylaşacağınızı eve çıkmadan konuşmalısınız. Bütçe planınızı ve paylaşımı nasıl yapacağınızı karşılıklı kararlaştırmalısınız.

9. Partnerinizle eve çıkmadan önce birbirinize rutinleriniz hakkında bilgi vermeniz de gerekiyor.

Günlük rutinlerinizin benzer olması birlikte yaşamayı kolaylaştırır. Uyku, yemek düzeniniz veya temizlik anlayışlarınız ne kadar uyumluysa evde birlikte yaşamanız o kadar kolaylaşır.

10. Eve çıkmadan önce ilişkinizin sağlam temellere oturduğundan emin olmalısınız.

Bir evi paylaşmak ilişkinizi daha derinleştirerek sağlamlaştırabileceği gibi ilişkiyi kötü yönde de etkileyebilir. İlişkinizin sağlam olduğundan emin olarak eve çıkmayı düşünmelisiniz.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor