Parmak Yiyecek Nedir? Parmak Yiyecek Tarifi…

Bebekler ek gıdaya geçtiğinde beslenmeyi ve sindirimi kolaylaştırmak için başlangıçta yumuşak gıdaların verilmesi önerilir. Ancak 7-8 aylık bebekler genelde beslenme esnasında yiyecekleri reddetme ya da kaşığı kendi tutma isteği gibi bazı girişimlerde bulunurlar. Tam da bu aşamada parmak yiyeceklerle tanışması gereken bebekler karınlarını doyurmanın yanı sıra daha birçok yeni beslenme alışkanlıkları kazanırlar. Peki, parmak yiyecek nedir? İşte vitamin ve mineral yönünden zengin parmak yiyecek tarifi…

Bebekler için gıdalar yalnızca karın doyurmak için değil ayrıca bir öğrenme ve keşfetme şeklidir. Bu süreçte onların bir şeyler başarması kendine olan güvenlerini arttırmaya yardımcı olur. Parmak yiyecekler sayesinde elleri ile tuttukları ve kavradıkları besinler hem özgüven gelişimleri hem de el göz koordinasyonu ayrıca motor gelişimi açısından son derece önemlidir. İleride bebeğinizin yardımsız yemek yemesine de faydası dokunacak olan bu sürece hazırsanız parmak yiyecek tarifine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Parmak Yiyecek Nedir?

Parmak yiyecek bebeğinizin sebze ve meyve gibi sağlıklı gıdaları kendileri avuçlayarak yedikleri besinlerdir. Bebeğiniz parmak yiyecekler tükettiklerinde kendilerini daha mutlu hissederler. Süreç ortalığın kirlenmesine neden olabilir fakat gelişimleri açısından önemlidir. Dolayısıyla gıdalarla tanışma sürecinde mümkün olduğu kadar rahat davranarak el ve göz koordinasyonu kurmalarına ve motor gelişimlerine destek olabilirsiniz.

Parmak Yiyecek Tarifi

Parmak yiyecek seçiminde bebeğinizin ayına uygun gıdalar vererek sindirim problemlerini önleyebilirsiniz. Hazırladığınız parmak yiyeceklerin ağızda dağılır, iyi pişmiş olmaları gerekir. Vereceğiniz gıdalar bebeğinizin ayına uygun olduğu takdirde köfte, et, balık, sebze ve meyve gibi her gıdadan lokmalık boyutlarda verilebilir. İşte bebeğinize hazırlayabileceğiniz parmak yiyecekler;

• Parmak veya lokma büyüklüğünde bir muz, armut dilimleri, kivi parçaları, kavun karpuz gibi

meyveler

• Buharda pişirilmiş, brokoli, havuç, patates gibi sebzeler verilebilir.

• Lokma büyüklüğünde iyi pişmiş yumuşak et, köfte gibi besinler

• Pişmiş makarna

• Kahvaltıda yumuşak peynir, yumurta dilimleri, minik ekmek dilimleri, domates

Parmak Yiyecek Olmaması Gereken Besinler Nelerdir?

• Üzüm, fındık, nohut gibi yuvarlak besinler

• Sert meyve ve çiğ sebzeler

• Yutarken probleme neden olabilecek ekmekler

• Ceviz, fındık, badem gibi damağıyla çiğnemeyeceği gıdalar bu süreçte tehlike olabileceğinden verilmemesi gerekir.

Popüler İçerikler

Tarih Verildi: 500 TL'lik Banknotlar Yolda
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı